Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Stúdiózik a Scorpions, még idén kijöhetnek az elfekvő régi dalok

A stúdióban dolgozott hatvanötödik születésnapján, május 25-én Klaus Meine, a Scorpions frontembere. A zenekar jelenleg egy kiadatlan, a ’80-as években íródott dalokból álló speciális albumon dolgozik, amelynek megjelenését – a korábbi ígéretekkel ellentétben… – alighanem turné is követi majd.

A Scorpions ugyan búcsúturnéként harangozta be legutóbbi világ körüli koncertkörútját, de végül természetesen mégsem képesek leállni. „Most épp a stúdióban dolgozunk, de már nem telik el sok idő addig, hogy ismét útra keljünk”, írta Meine azon nyilatkozatában, amelyben a születésnapi jókívánságokat köszöni meg a rajongóknak. „Alig várom, hogy mindannyiótokkal találkozzam majd!”

A banda hamarosan egy speciális lemezzel jelentkezik, rajta olyan régi dalok újonnan rögzített verzióival, amelyek a banda legsikeresebb, 1982 és 1990 közötti korszakában íródtak, ám sosem jelentek meg a sorlemezeken, jelenleg is ezek befejezésén dolgoznak. A stúdióban Mikael Andersson és Martin Hansen segíti a munkát. „Tizenhat-tizennyolc dalt válogatunk ki, és ezekből kerül majd ki a legjobb tizenkettő”, magyarázta Matthias Jabs gitáros tavaly a Billboardnak. „Nagyon jó az anyag. Új részeket veszünk fel a létező felvételekhez, és a dalok többségének nincs igazi szövege, csak amolyan bla-bla-bla mankósorok. Vagyis ezt is szinte mindegyiknél véglegesíteni kell. Összességében úgy dolgozunk a felvételekkel, mint ahogyan manapság rögzítjük a lemezeinket, de szeretnénk annyira megőrizni az alapvető ötleteket, a riffeket, az érzést, illetve azt, ahogy annak idején megírtuk és meghangszereltük ezeket a dalokat, amennyire csak lehet. Nyilván harminc évvel később senki sem jönne már elő azokkal az ötletekkel közülünk, mint fiatalabb korunkban, így meg akarjuk őrizni a zene szellemiségét.”

Az egyelőre cím nélküli album még idén megjelenhet, emellett pedig hamarosan egy vadiúj albumot is elkészíthetnek. „Ahogy erősödött bennünk az érzés, úgy született meg fokozatosan a döntés, hogy nem vonulunk nyugdíjba”, magyarázta Meine korábban a Classic Rocknak. „Egy dolog azt mondani, hogy itt a vége, és egy másik tényleg befejezni. A Sting In The Tail lemezünk nagy siker volt, és rajongók teljes új generációja csatlakozott a bulihoz, ami nagyszerű. És tudod, hogy megy ez: a legjobb bulikon néha elég nehéz megtalálni az ajtót… Pillanatnyilag semmi sem lehetetlen. Amikor viszlátot mondtunk a Sting In The Taillel, a kiadónk, a Sony elkezdett sírni: ne, ne, ne! És mi lesz ezzel az ötlettel? Meg azzal? És vannak ajánlatok, amiket egyszerűen nem lehet elutasítani. Nem akarok most még túl sokat mondani, de mindenkit biztosíthatok: bizony még mindig van élet abban az átkozott, öreg Scorpionsban!”

A Scorpions jelenleg egy, a banda történetét elmesélő dokumentumfilmen is dolgozik a speciális lemez mellett. Meinéék 2012-ben a Metallica és a Van Halen után a harmadik legsikeresebb hard rock/metal turnét bonyolították le, hetvennégy fellépésen összesen 32,7 millió dollárt zsebeltek be.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.