Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Stroke miatt vonul kényszerpihenőre a Stone Sour

Roy Mayorga überdobos ministroke-ja miatt lemondani kényszerült aktuális koncertjeit Corey Taylor és Jim Root poszt-grunge/groove metal bandája, a Stone Sour. Roy a hírek szerint már jól van, és várhatóan teljesen felépül.

„Sajnálattal úgy döntöttünk, hogy lemondjuk a turnénk hátralévő állomásait", áll a Stone Sour közleményében. „Barátunk és dobosunk, Roy Mayorga kisebb stroke-ot kapott néhány napja a Des Moines-i bulink után. Most már jól van, és várhatóan száz százalékosan felépül. Bocsánatot kérünk a rajongóktól, és alig várjuk, hogy néhány hónapon belül visszatérjünk az útra Royjal."

A dobos által elszenvedett úgynevezett minor stroke egy átmeneti agyi keringési zavar, ami az esetek legnagyobb részében nem azonnal okoz végzetes problémákat, ha azonban kezeletlen marad, később súlyos agyvérzéshez és halálhoz is vezethet. A stroke elnevezés ebben az esetben nem teljesen találó, de a tünetek egészen hasonlóak a szélütéséhez, csak hamarabb szűnnek meg.

Roy Mayorga 2006 óta dobol a Stone Sourban, miután Joel Ekman kilépett a csapatból, hogy több időt tölthessen kisfiával, akinél súlyos daganatos betegséget diagnosztizáltak. Roy előtte a Soulflyban is zenélt, de egy turné erejéig a Sepulturát is kisegítette, és Budapesten is fellépett velük.

A bandának nincs nagy szerencséje mostanában, hiszen „személyes okokból" kifolyólag Shawn Economaki basszusgitáros sem tudott részt venni az aktuális koncerteken, helyén Jason Christopher segített ki a Skillet, a Theory Of A Deadman, a Halestorm és az Art Of Dying társaságában zajló amerikai turnén.

Corey Taylorék harmadik lemeze, az Audio Secrecy tavaly ősszel a Billboard-lista hatodik helyén nyitott, és több mint 170 ezer példányban kelt el az Egyesült Államokban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.