Shock!

július 12.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Steven Tyler nem vállalta, hogy a Led Zeppelin élére álljon

Ha a Led Zeppelin hangszeresein múlik, minden idők legnagyobb hard rock zenekara Steven Tylerrel a mikrofonnál indult volna világkörüli turnéra, miután Robert Plant a 2007-es londoni koncert után bemondta az unalmast. Az Aerosmith énekese azonban egy próba után nemet mondott Jimmy Page-éknek.

Steven Tyler bevallotta: miután kiderült, hogy Robert Plantet nem érdekli a Led Zeppelin újjáalakítása, Jimmy Page-ék őt is meginvitálták egy kis jammelésre, majd fel is ajánlották neki, hogy álljon a frontra. A jelenleg az American Idol tévés tehetségkutató zsűritagjaként is dolgozó Tyler mindezt Amerika leghíresebb rádiósa, Howard Stern műsorában vallotta be. „Amikor felhívtak, azt mondtam: tessék? Aztán találkoztunk és játszottunk. Úgy voltam vele: most már nemcsak Paul McCartney-val énekelhettem, de a Led Zeppelinnel is, és ez a mennyország", mondta az énekes. A meghallgatás olyan jól sikerült, hogy Jimmy Page, John Paul Jones és Jason Bonham felajánlották neki: csatlakozzon hozzájuk egy világkörüli turné erejéig. „Ekkor Jimmy szemébe néztem, mert elérkezett az idő, hogy válaszoljak neki. Lemezt akartok írni velem?, kérdeztem, aztán nemet mondtam. Ő a világ legnagyobb zenekarának a tagja, én pedig egy ahhoz hasonló bandában vagyok szintén tag. Elkötelezett vagyok a saját csapatom iránt, és imádom", mondta Tyler.

Az új American Idol évad január 19-én vette kezdetét az Egyesült Államokban, így Steven eléggé elfoglalt, de köti az ebet a karóhoz, hogy már készül az új Aerosmith album. Igaz, január elején még azt mondta, fogalma sincs, merre lehet Joe Perry... Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy az év második felében a banda turnézni fog. A frontember emellett önéletrajzán is dolgozik, mely a hangzatos Does The Noise In My Head Bother You? munkacím alatt fut, és egy ZZ Top tribute lemezen is szerepel majd a közeljövőben. Utóbbira Mick Fleetwooddal, Stevie McVie-jal és Johnny Langgel közösen rögzítettek egy dalt, de további részleteket egyelőre nem tudni.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.