Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Steve Harris: „Hosszú, de rendkívül érdekes albumot készítettünk”

Bruce Dickinson lábadozása miatt csak jövőre kezd turnézni az Iron Maiden, de akkor a rájuk jellemző hosszú, kimerítő mozgást tervezik az ősszel érkező The Book Of Souls lemez kapcsán. A szeptember 4-én érkező, monstre hosszúságú új anyag a banda szerint mindenképpen megérdemli majd az odafigyelést.

0618maidenb

„Abszolút nagyszerű lemezt készítettünk”, mondta az új Maidenről Nicko a 98.7 The Gater nevű floridai rádióállomásnak. „Mint mindenki tudja, elég régóta készül, de mindenképpen megéri a várakozást. Minden egyes alkalommal, ha lemezt készítesz, az a legjobb lemez, amit életedben készítettél. Ez a mostani is kétségtelenül a legjobb album, amit eddig csináltunk. Briliánsan szól, a dalok, a kompozíciók fantasztikusak. 92 perces, de hát ez van…”

Szintén roppant elégedett a The Book Of Soulsszal Steve Harris basszusgitáros, aki a Kerrang!-nek részletesen szólt az Empire Of The Clouds című számról is, amely a Maiden történetének eddigi legmonumentálisabb vállalkozása a maga 18 perces hosszával, és Bruce Dickinson énekes egyszemélyben jegyzi szerzőként. „Ez egy mestermű, és azt hiszem, egész nyugodtan hívhatom is így, hiszen nem én írtam!”, jelentette ki Harris a lapnak. „Maidenesen szól, de teljesen eltér mindentől, amit eddig csináltunk. 18 perc hosszú idő, de egy olyan utazásról van szó, ami… Na, a legjobb inkább az lesz, ha hagyom, hogy mindenki meghallgassa, aztán majd meglátjuk, mit szólnak hozzá. De roppant érdekes dal. Az biztos, hogy egyáltalán nem unalmas. És szerintem mindenki látni fogja, hogy ezen a lemezen rengeteg dolog történik, pokolian sok mindent kell befogadnia a hallgatónak. Akadnak részek, amik egyből beütnek majd az embereknek, de néhány hallgatásra biztosan szükség lesz a lemezhez. Hosszú, de szerintem rendkívül érdekes albumot készítettünk, és remélhetőleg ezt mások is így gondolják majd.”

A Maiden egyelőre még nem tudja pontosan, mikor kezdődik a turné, de a dobos szerint ismét alapos, több évig tartó menetre kell számítani tőlük. „Még mindig a levegőben lógnak a mikor és hol kérdések, de biztos vagyok benne, hogy nagyszabású turné lesz. Rod Smallwood már jelezte felénk, hogy a következő két évre ne nagyon tervezzünk be semmit. De a pontos részleteket még nem tudjuk.” „Akármikor készítünk új lemezt, mindig új színpadi show-val indulunk turnéra, ami már önmagában is izgalmas”, fejtegette Steve. „És egyébként mostanában már tényleg minden egyes koncertet különleges eseményként kezelünk, és a Bruce-szal történtek után ez szerintem csak még inkább így lesz a jövőben. Az ilyesmik miatt minden részlet egyre fontosabb számunkra. A The Book Of Souls egy roppant erőteljes album, nagyon büszkék vagyunk rá, és alig várjuk, hogy élőben is játsszuk ezeket a dalokat a turnén.”

A dalok teljes listája az alábbi:

0618maidenElső lemez:

01. If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28
02. Speed Of Light (Smith/Dickinson) 5:01
03. The Great Unknown (Smith/Harris) 6:37
04. The Red And The Black (Harris) 13:33
05. When The River Runs Deep (Smith/Harris) 5:52
06. The Book Of Souls (Gers/Harris) 10:27

Második lemez:

07. Death Or Glory (Smith/Dickinson) 5:13
08. Shadows Of The Valley (Gers/Harris) 7:32
09. Tears Of A Clown (Smith/Harris) 4:59
10. The Man Of Sorrows (Murray/Harris) 6:28
11. Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01

A lemez többféle dupla CD-n, tripla bakeliten és többféle digitális formátumban is kijön, a borítót Mark Wilkinson készítette. A felvezető single, a Speed Of Light augusztus közepén érkezik.

 

Hozzászólások 

 
+1 #8 pumpika666 2015-07-22 20:59
Idézet - iLane:
Lehet, hogy a producer rászólt Dickinsonra, hogy álljon meg 18 percnél különben nem tudják kiadni bakeliten... :)

:D :D :D
ráfér bőven...dtheater images albuma szimpla lp-n van meg, 58 perc körüli anyag és rávágták normál lp-re, bár első hallgatáskor lestem is az oldalak vége felé, hogy mikor ugrik le a tű a lemezről, mert elfogyott az anyag :D
Idézet
 
 
+4 #7 Szőlő 2015-07-22 16:51
Tutira valami kurva nagy dobás lesz ez a lemez. Pont ők nem szoktak így áradozni a lemezeikről, megjelenés előtt. 1986-től hallgatom őket, a top 3-ban vannak nálam. Itt valami kurva nagy dolog lehet a háttérben. Sosem vártam a nyár végét, de most igen. Up To the IRONS!
Idézet
 
 
-3 #6 Tom 2015-07-22 12:02
Amikor nem jönnek az emlékezetes témák, akkor a zenészek hajlamosak túlbonyolított, túlnyújtott "dalokba" menekülni, hátha úgy nem tűnik fel.
Kár, mert az Iron Maiden kifejezetten erős volt emlékezetes témákban, de 2000. óta kiadott lemezeiken én ezt érzem. És attól tartok, hogy az új is ilyen lesz
Idézet
 
 
+14 #5 frontiers 2015-07-22 10:54
Én 30 éves fejjel kezdtem Maiden.-t hallgatni azután, hogy láttam őket az Arénában tavaly. Én korábban csak és kizárólag hardrock és melodic vonalon mozogtam a nevemből adódóan igen nagy AOR hatással -korábban elképzelhetetle nnek tartottam, hogy a metál bárhogy is megfogjon-, de engem teljesen meglepett, hogy a metál tud ilyen is lenni és azóta pótoltam ezen hiányosságom és kíváncsian várom az új lemezt és remélem Dickinson-al is minden rendben lesz és, lesz még szerencsém hozzájuk, mert élőben igen meggyőzően teljesítettek. Abszolút elvárások nélkül néztem meg a koncertet, de örökre kellemes élmény fog maradni.
Idézet
 
 
+11 #4 iLane 2015-07-22 10:20
Lehet, hogy a producer rászólt Dickinsonra, hogy álljon meg 18 percnél különben nem tudják kiadni bakeliten... :)
Idézet
 
 
+8 #3 P 2015-07-22 10:05
Bírom, hogy a DoD környékén mondták, hogy innentől nem lehet számítani éves turnékra, mert már ők is fáradtak, meg öregek... Erre most azt olvasom, hogy Rod Smallwood közölte velük, hogy a következő két évre ne nagyon tervezzenek semmit. :) Van bennük lendület, az biztos, jó egészséget nekik, imádom őket. :)
Idézet
 
 
+8 #2 Wendiii 2015-07-22 10:04
Idézet - trey:
nem akarok nagyon erzelgoskodni, de annyira szimpatikusak. komoly felnottek, szeretik egymast, a zenet, a kozonseget. mernek meg zeneileg kiserletezni, pontosabban nem erzem hogy kozonsegigenyek et kiszolgalasrol lenne szo esetukben. kozben emberiek, esendoek, nem latom pozorkodest. melyen tisztelem oket es a munkassagukat, eljenek es alkossanak orokke! varom az uj lemezt is nagyon.

Pontosan ezért hitelesek.
Idézet
 
 
+32 #1 trey 2015-07-22 09:23
nem akarok nagyon erzelgoskodni, de annyira szimpatikusak. komoly felnottek, szeretik egymast, a zenet, a kozonseget. mernek meg zeneileg kiserletezni, pontosabban nem erzem hogy kozonsegigenyek et kiszolgalasrol lenne szo esetukben. kozben emberiek, esendoek, nem latom pozorkodest. melyen tisztelem oket es a munkassagukat, eljenek es alkossanak orokke! varom az uj lemezt is nagyon.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.