Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Steve DiGiorgio basszusjátékával, júliusban érkezik a Megadeth új nagylemeze

Nem túl meglepő módon valóban Steve DiGiorgio basszusgitározta fel a Megadeth új nagylemezét. A The Sick, The Dead And The Dying július 8-án jelenik meg.

testament_k2019_03

Bizonyos részletekből többen már tavaly nyáron is arra következtettek, hogy Steve DiGiorgióval (jelenleg Testament, korábban Death, Sadus, Sebastian Bach és még ki tudja, hány zenekar) játszathatta újra a csapatból kikerült David Ellefson basszusgitársávjait a következő lemezre a Megadeth. Dave Mustaine most a SiriusXM Liquid Metal podcastjében megerősítette a találgatásokat.

„Döntenünk kellett, és kissé visszavetett bennünket a dolog idő tekintetében, mert mindent újra kellett kalibrálnunk, hogy találjunk valakit, aki feljátssza a basszust – mondta a főnök a műsorban. – Aztán ráleltünk a megfelelő emberre, aki tökéletesen passzolt a feladathoz, ameddig eldöntöttem, mit tegyünk… Tudod, ki volt az? Steve DiGiorgio. Most mondom ezt el először. És jó döntésnek bizonyult. Nem is gondolkodtam akkoriban senki másban. Feltettem magamnak a kérdést, hogy ki a legkomolyabb arc, aki el tudja nyomni ezeket az új nótákat? A fiam, Justis például azt mondta, ezen a lemezen szerepel az egyik leggyorsabb eddigi nótánk is… Mondhat bárki bármit, hiába van kevesebb húrja a basszusgitárnak a gitárnál, ha olyan vagy, mint én, nehéz játszani rajta. Nekem például baromi nehezen megy. Jó, én írtam például a Peace Sells… But Who’s Buying? címadójának riffjét is, de ha gyorsan kell nyomni ezeket a futamokat, az bizony kinyírja az ember ujjait…”

A Megadeth közelmúltbeli koncertjein egyébként a csapatot korábban már megjárt James LoMenzo pengette a basszust. A The Sick, The Dead And The Dying című új album a műsorban elhangzottak szerint július 8-án jelenik meg, és két feldolgozást is rejt majd: a Dead Kennedys Police Truckját, illetve Sammy Hagar This Planet’s On Fire-jét.

 

Hozzászólások 

 
#1 Abigél 2022-04-01 17:52
Zárul a kör így lassan vénségükre. Mindenki játszik, játszott már mással. Mint egy nagy thrash-család :) Gooood
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.