Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Static-X: szinte az egész új albumon Wayne hangja lesz hallható

Az eredeti elképzelésekkel ellentétben csak egy vendégénekes szerepel majd a Static-X visszatérő emlékalbumán. A zenekar annyi régi felvételt ásott elő Wayne Static hangjával, hogy végül nem volt szükség másokat meghívni.

0123static

Június közepén indul a Static-X tavaly bejelentett jubileumi/visszatérő/akármilyen turnéja Észak-Amerikában. A körúton a zenekar alapfelállásának három hangszerese, Tony Campos basszer, Koichi Fukuda gitáros és Ken Jay dobos áll színpadra, illetve egy eddig hivatalosan meg nem nevezett frontember a 2014-ben elhunyt névadó énekes, Wayne Static helyén. A korábban bemutatott promóciós anyagok alapján a legtöbben Edsel Dope-ot, a Dope frontemberét sejtik a maszk mögött. A zenekar valamikor még idén egy új lemezt is kiad Project Regeneration címmel. Az anyag persze a szó szoros értelmében véve nem új, hiszen a trió a Wayne után maradt befejezetlen zenei ötleteket, énektémákat rakta össze friss dalokká Ulrich Wild producer segítségével. A végeredmény tizenkét-tizenöt dalból áll majd, és ugyan számos neves kolléga jelezte, hogy szívesen hozzátenne valamit a befejezetlen dalokhoz, most úgy fest: csak a Ministry frontembere, Al Jourgensen kap majd szerepet az anyagon, és a szintén beharangozott David Draiman, Ivan Moody, Al Jourgensen, Edsel Dope (…) és Burton C. Bell kimarad.

„Öt demóból indult ki az egész”, mondta a Sticks For Stonesnak Campos az albumról. „Wayne ezeket nem sokkal a halála előtt készítette, aztán odaadta őket egy producer barátunknak, tőle kaptam meg kicsivel a tragédiát követően. Csak egy dalban volt ének, a többi nyers demó volt, így ezekkel kezdtünk dolgozni. Aztán az eredeti producerünk, Ulrich Wild előásott további három nótát, amelyek annak idején nem kerültek fel a Start A War lemezre. Megtartottuk Wayne éneksávjait, átdolgoztuk a zenét, és így máris négy dalunk volt, amelyekben ő énekelt. Ezután pedig áttúrtuk az élő háttérsávjainkat, és eközben bukkantunk rá további hét-nyolc dalra, amelyeket Wayne feldemózott. Ezek között akadtak csak énektémák is, csupa olyan felvétel, amelyekhez sehol sem találtunk zenei alapokat, így aztán megírtuk őket. Vagyis a lemez dalainak többségében Wayne énekel majd. Ezután nem volt szükségünk vendégénekesekre, így Al Jourgensen maradt az egyetlen, akit meghívtunk.”

Maga az amerikai turné Memorial Tribute To Wayne Static alcímmel fut, és a Devildriver játszik rajta társult headlinerként, a koncerteket pedig – pikáns módon – a Dope nyitja majd. Európába ősszel érkeznek majd Wednesday 13, a Soil és szintén a Dope társaságában, a hozzánk legközelebbi koncert Münchenben lesz október 13-án.

 

Hozzászólások 

 
#2 Venomádi 2019-06-18 00:57
A Hellyeah is ezt csinálja, de legalább ott tervszerűen a következő lemezre dolgozott mindenki.
Ezzel a lemezcímmel sem tudok mit kezdeni, eleve akkor adta volna magát, ha nem név meg arc nélkül érkezik meg a pótlás, és az ő hangjával rögzítik a számokat. Mert lehet hogy jobb lenne mint a legutolsó Static lemez. Miért gondolnánk, hogy nem? Megtörtént már a zeneiparban sokszor, és bár alapvetően kedvelem ezt a bandát, azért talán leírhatom, olyan nagyon nem rogyasztaná meg a hagyatékát egy új énekes. Vagy ha itt tényleg komoly a gesztus, akkor vegyék fel az új csávóval a számaikat, többi 4 demózott éneksáv/nóta kicsit átgyúrva mehet bónusznak. Így a lemezcím is a helyére kerül, Wayne is elengedhető. Amúgy ez az ide-oda demózott, padlásról leszedett szalagok is olyasmik, amik inkább egy box set-re valóak.
Idézet
 
 
#1 Ukino 2019-06-17 22:44
Ezt szánalmasnak és gusztustalannak tartom, remélem ez nem lesz trend. A holtakat el kell engedni az útjukra, ez nem tisztelet adás hanem kizsákmányolás, szegény Wayne hangjának felhasználása az még talán ok(bár általa kukázott, félretett(?), nem felhasznált cuccok hát nem is tudom...) de ez a maszkos turnéval kalapolás nagyon gáz.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.