Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Static-X: itt az első dal az „új” lemezről, nyáron budapesti koncert

Május 29-én jelenik meg a Static-X régi-új albuma, a Project Regeneration. A nyáron Budapesten is fellépő csapat most bemutatta az első dalt a kiadványról.

0208static

Tavaly nyár óta ismét aktív a Static-X. A banda jelenlegi felállásában a zenekar alapfelállásának három hangszerese, Tony Campos basszer, Koichi Fukuda gitáros és Ken Jay dobos áll színpadra, illetve egy eddig hivatalosan meg nem nevezett frontember a 2014-ben elhunyt névadó énekes, Wayne Static helyén. A legtöbben ugyanakkor Edsel Dope-ot, a Dope frontemberét sejtik a maszk mögött. A zenekar május 29-én egy új lemezt is kiad Project Regeneration címmel, amely persze a szó szoros értelmében véve nem új, hiszen a trió a Wayne után maradt befejezetlen zenei ötleteket, énektémákat rakta össze friss dalokká Ulrich Wild producer segítségével.

staticx_cA végeredmény tizenkét-tizenöt dalból áll majd, és ugyan számos neves kolléga jelezte, hogy szívesen hozzátenne valamit a befejezetlen dalokhoz, most úgy fest: csak a Ministry frontembere, Al Jourgensen kap majd szerepet az anyagon, és a szintén beharangozott David Draiman, Ivan Moody, Al Jourgensen, Edsel Dope (…) és Burton C. Bell kimarad. „Öt demóból indult ki az egész”, mondta a Sticks For Stonesnak Campos az albumról. „Wayne ezeket nem sokkal a halála előtt készítette, aztán odaadta őket egy producer barátunknak, tőle kaptam meg kicsivel a tragédiát követően. Csak egy dalban volt ének, a többi nyers demó volt, így ezekkel kezdtünk dolgozni. Aztán az eredeti producerünk, Ulrich Wild előásott további három nótát, amelyek annak idején nem kerültek fel a Start A War lemezre. Megtartottuk Wayne éneksávjait, átdolgoztuk a zenét, és így máris négy dalunk volt, amelyekben ő énekelt. Ezután pedig áttúrtuk az élő háttérsávjainkat, és eközben bukkantunk rá további hét-nyolc dalra, amelyeket Wayne feldemózott. Ezek között akadtak csak énektémák is, csupa olyan felvétel, amelyekhez sehol sem találtunk zenei alapokat, így aztán megírtuk őket. Vagyis a lemez dalainak többségében Wayne énekel majd. Ezután nem volt szükségünk vendégénekesekre, így Al Jourgensen maradt az egyetlen, akit meghívtunk.”

A Hollow című darab máris meghallgatható a lemezről. A csapat augusztus 4-én közös, társult főzenekari koncertet ad a Dürer Kertben a Life Of Agonyvel. A két csapat mindössze öt közös bulit nyom jövő nyáron Európában, ezek közül nyerte meg Budapest a legkeletibb állomást. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#1 Szücs István 2020-02-10 22:02
Ígéretes kedvcsináló! :) Szerintem egy ízig-vérig kidolgozott album jön majd ki a műhelyből. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.