Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Soundgarden: megtalálták Matt Cameron helyettesét

0317mattEgy neves session-dobos, Matt Chamberlain játszik majd a Soundgardenben az idei turnékon Matt Cameron helyén, akinek a Pearl Jammel akadtak turnékötelezettségei. A zenekar nyáron a Nine Inch Nailsszel indul útnak az Egyesült Államokban.

„2014-ben nem leszek ott a Soundgarden koncertjein, hogy korábbi kötelezettségeimnek tegyek eleget a Lightning Bolt album promóciója kapcsán a Pearl Jamben, illetve több időt szeretnék otthon is tölteni a családommal”, áll Cameron még novemberben kiadott nyilatkozatában. „Megpróbálom kiegyensúlyozni a nagyszerű zenei karrierem különböző ágait. Mindez csupán időleges, továbbra is a Soundgarden aktív tagja vagyok.”

Most kiderült, hogy a zenekar Matt Chamberlainnel indul majd útnak idén, aki keresett sessiondobosnak számít, és karrierje során több mint kétszáz lemezen játszott, köztük többek között Peter Gabriel, Tori Amos, Elton John, Shakira vagy Kanye West albumokon, és 2005-ben egy szólólemeze is megjelent. Chamberlain az európai fesztiválfellépések mellett a nyári, Nine Inch Nailsszel közös amerikai turnén is dobol majd a Soundgardenben.

A csapat visszatérő lemeze, a King Animal tavaly ősszel jelent meg. Tizenhat év óta ez volt az első album, amelyen új dalokat lehetett hallani a seattle-i grunge robbanás egyik vezető bandájától, és 83 ezer első heti eladott példánnyal a Billboard ötödik helyén kezdett (szemben a Pearl Jam aktuális Lightning Bolt lemezével, amely 166 ezerrel a csúcson debütált egy évvel később, vagyis Cameron döntése üzleti szempontból mindenképp érthető). Hamarosan egy ritkaságokat tartalmazó speciális kiadvány is várható tőlük.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.