Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Soto szerint Yngwie nem volt hajlandó színpadra lépni, amíg ő nem hagyta el a klubot

Ismét üzenetváltásba bonyolódott Yngwie Malmsteen és Jeff Scott Soto. A gitáros állítólag indirekt módon távozásra szólította fel koncertjéről egykori zenésztársát...

0520yngwie

Yngwie Malmsteen és Jeff Scott Soto köztudottan nem ápolnak túl baráti viszonyt, pár évvel ezelőtt a gitáros egyik sértő nyilatkozatára JSS például igen indulatosan, a nyilvánosság színe előtt reagált. Most azonban szintet léptek a dolgok: Jeff letévedt az otthonához közeli, kaliforniai Agoura Hillsben a Canyon Club nevű helyszínre Yngwie koncertjére, ám már nem nézhette meg a bulit. „A Canyon a törzshelyem volt az utóbbi huszonegy évben, mindenkit ismerek ott – írta a Facebookon Soto. – Igazság szerint az egyik előzenekar kedvéért mentem, akik amúgy gyilkosan játszottak, és eleve hezitálva indultam el, hiszen a korábbi, izé, főnököm előtt léptek fel. Nem szándékoztam maradni, de Yngwie-hez valahogy eljutott a hír, hogy a helyszínen vagyok, így aztán kedvesen a tudtomra adták: ha nem távozom, lemondja a koncertet. Nos, akkor ugye láttam is mindent! Hazamentem, ahogy terveztem, de azért ez elég vicces, így végig röhögtem hazafelé, és muszáj volt megosztanom veletek ezt a 2022-ig húzódó abszurditást..."

Soto posztja természetesen elég komoly vihart kavart, és Anders Johanssontól Tim „Ripper" Owensen át egészen Chris Cafferyig zenészeg egész sora szólt hozzá. Ezek után nem csoda, de Yngwie is reagált egy saját bejegyzésben. „Hmmm... Úgy fest, egyesek megint sztorikat találnak ki, hogy bekerüljenek a médiába – írta a gitáros. – Srácok, ne dőljetek be mindenféle kitalált baromságnak olyan arcoktól, akik megpróbálnak érdekesek maradni. Nem olyan fontos ő nekem, hogy töröljem miatta a rajongóimnak adott koncertemet. Másrészről az ügynököm azt mondta, hogy fizetés nélkül érkezett, így a biztonságiak kihajították... Egyesek sztorikat költenek: felbukkannak a koncertemen, kirúgja őket a személyzet, mert fizetés nélkül lógnak be a bulira, aztán kitalálnak valamit, hogy megpróbáljanak bekerülni vele a sajtóba... Aki ilyet csinál, az beteg! Ahelyett, hogy utánam koslatsz, inkább keress szakembert!"

0303jssEgy rajongói komment ezután tetemre hívta Yngwie-t, mondván, kettejük közül ma már nem feltétlenül JSS-nek van szüksége extra figyelemre, a gitáros pedig természetesen nem hagyta a levegőben a dolgot. „Az elmúlt tizenöt-húsz évben minden egyes lemezem felkerült a Billboard-listára, beleértve a legutóbbit is. Színháztermekben játszom, a promoterek elégedettek, ráadásul nagyszerű szerződéseket kötöttem például a signature modelleket illetően olyan vezető cégekkel, mint a Marshall, a Fender, az Ovation, a Dunlop, a Seymour Duncan, a Lewitt, és így tovább. Egyes gitármagazinok címlapján soha senki nem szerepelt nálam többször. Folytassam? Nekem mindez nem fontos, az viszont igen, hogy egyesek szándékosan be akarnak feketíteni, és be szeretnék mocskolni, amit az elmúlt negyven évben felépítettem. Ennek az embernek minden szava hazugság, kárt akar okozni velük. Én soha nem emlegetem őt, és nem is áll szándékomban, mert egyszerűen nem fontos nekem, ő viszont napi szinten, rendszeresen velem foglalkozik, és történeteket talál ki rólam. Egyedül semmiféle komoly sikert nem tudott elérni, így aztán ferde szemmel néz másokra. Csak annyira lenne szükség, hogy továbblépjen, és ne zaklasson... Ja, majdnem elfelejtettem: nekem csak a Spotifyon több mint havi félmillió hallgatóm van. Nézzük csak: neki mindössze 40 ezer. Igen, tényleg szüksége van rá, hogy engem rágalmazzon" – írta Yngwie.

JSS ezután még egyszer reagált, de szándéka szerint többször már nem fog. „Isten ments, hogy bárki is azt higgye: extra nyilvánosságot akarok szerezni magamnak mások szidalmazásával – írta az énekes. – Elmentem egy kklubba, ahol az elmúlt huszonegy évben számtalanszor felléptem, és mindenkit ismerek. 1988-ban surrantam be utoljára koncertre, amikor is megneszeltem, hogy Prince zártkörű bulit tart egy titkos helyen. Végül tizenöt perccel az előadás vége előtt sikerült bejutnom. Ha bárhová is be kellene lógnom, vagy nem akarnék fizetni, természetesen az épület közelébe sem mennék. 56 éves vagyok, nem 16!"

Soto egyben visszautasította Malmsteen szavait arról, miszerint zaklatná egykori munkaadóját. „Aki figyelemmel kíséri az interjúimat, a díjkiosztókon mondott beszédeimet, illetve a közösségi oldalaimat, pontosan tudja: kizárólag békére vágyom, ellenségeskedés nélkül, és különösen nem szeretnék ellenségeskedni senkivel a múltamból. Úgy akarok majd egyszer távozni erről a világról, hogy nem hagyok magam után rendezetlen ügyeket. Békejobbot nyújtok mindenkinek, pozitív szemlélettel vállalom fel a múltamat, és igyekszem tudatni: akinek bármilyen gondja volt vagy van velem, azzal is rendezni szeretném a dolgot. Ha az ilyesmi beteg dolog, nos, akkor valóban azonnal intézetbe kell zárni engem!"

 

Hozzászólások 

 
#2 the raven 2022-05-21 19:19
Idézet - Tulus:
malmsteen egy pöcs. Kb. 1997 óta nem adott ki normális lemezt.

Ez tény,de most nem erről van szó.
Idézet
 
 
#1 Tulus 2022-05-21 11:27
malmsteen egy pöcs. Kb. 1997 óta nem adott ki normális lemezt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.