Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Sosem értettem, miért nem voltak vevők az ötleteimre az Anthraxben”

Rob Caggiano, a Volbeat gitárosa a mai napig furcsállja, hogy az Anthraxben senkit sem érdekeltek a zenei ötletei. A zenész egy friss interjúban elárulta: azért lépett ki a csapatból, mert elege lett belőle, hogy kizárólag szólókat várnak tőle, egyéb elképzeléseit pedig elő sem tudja vezetni a többieknek.

„Az Anthrax igazából sosem engedte, hogy kibontakoztassam a kreativitásomat”, mondta az Ultimate Guitarnak Caggiano, aki egy csúcskorszak kellős közepén hagyta ott az Anthraxet. „Egy ideje, néhány éve már jártattam ezen az agyamat, szóval nem egyik pillanatról a másikra hoztam meg a döntést, noha a rajongóknak így tűnhetett. De nem erről volt szó. A srácokkal is sokat beszéltem erről, szóval biztos, hogy őket sem érte meglepetésként a kilépésem, amit mindenképpen meg kellett tennem a saját ép eszem védelmében. Egyszerűen nem voltam már boldog, nem volt benne a szívem a dologban. Ettől még persze nagyon szeretem a srácokat a zenekarból, olyanok nekem, mint egy második család. Meggyőződésem, hogy ők is megértették, mi állta döntésem hátterében. A mai napig jóban vagyunk és tartjuk a kapcsolatot. A minap is együtt lógtam Scott-tal és Frankie-vel New Yorkban, szóval minden a legnagyobb rendben van köztünk.”

Caggiano számára az jelentette az Anthraxben a fő gondot – és ezt eddig ennyire határozottan nem mondta ki –, hogy a csapat többi tagja egyszerűen nulla beleszólást engedett neki a dolgok zenei részébe. „Annyi volt a csapatban a szerepem, hogy eljátszottam a szólókat, ami tök jó, szeretek szólózni. Ez a dolgom, szólógitáros vagyok. De emellett rengeteg egyéb másra is képes vagyok, és sokkal több mondanivalóm akad zeneileg, mint amit az Anthraxben kiadhattam magamból. Odáig például soha nem is jutottunk el, hogy ötleteket prezentáljak nekik, mert ez eleve az ő dolguk: a zenekarban működik egy rendszer, ami időtlen idők óta működik. Totálisan tiszteletben tartottam ezt, de egy idő után eljutottunk egy pontra, ahonnan elkezdtek bennem változni a dolgok. Nem vagyok olyan ember, aki úgy is képes csinálni valamit, ha nincs benne száz százalékosan. Változásra volt szükségem.”

Robban szavai alapján persze ott lehet némi keserűség mellőzöttsége miatt. „Őszintén szólva sosem értettem, miért nem voltak vevők az ötleteimre. Illetve valahol értem, de ezzel együtt is nagyon sok időt töltöttem velük, és az ember azt gondolná, hogy egy ilyen hosszú közös utazás során azért sokkal inkább közösen dolgozol valakivel. De végül is jó ez így. Nagyon büszke vagyok rá, hogy részese lehettem az Anthrax örökségének.”

Caggiano néhány hete ismét fellépett Magyarországon a Volbeattel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.