Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Soha senki nem akart megdugni azért, hogy cserébe melóhoz juttasson”

1110nitaJelenleg a Mötley Crüe búcsúturnéjának európai körén játszik nyitózenekarként Alice Cooper csapata, ahol most már egy ideje a The Iron Maidens nevű, csak csajokból álló Maiden-tribute-ból ismert Nita Strauss gitározik. Nita szerint manapság a női gitárosoknak már nem kell annyi előítélettel megküzdeniük, mint a '80-as években, de azért így is akadnak bizonyos nehézségek...

„Nagyon szerencsésnek érzem magam jelenleg", vallotta be a That Metal Showból ismert Jim Florentine-nak adott interjújában Nita, amikor arról kérdezték, hogy a metal férfiak dominálta világában gyakran tapasztal-e szexista megnyilvánulásokat. „Manapság már nem számít igazán különlegesnek, ha valaki nő létére gitározik. Előttem egy sor nagyszerű női gitáros taposta ki számunkra az ösvényt: Jennifer Batten, Lita Ford, Joan Jett, Michelle Meldrum és a többiek... Igazából nekik kellett megküzdeniük ezzel, ők kapták meg állandóan, hogy nahát, mennyire furcsa, ha egy lány gitározik, meg a szexista dolgokat. Teljesen őszintén mondhatom: soha senki nem akart megdugni azért, hogy cserébe melóhoz juttasson, és ez tényleg a legtisztább igazság. Ma már tényleg minden csak arról szól, hogyan játszol. Lehet, hogy egy női gitáros számára ma is magasabban van a mérce, mert senki sem számít arra, hogy jó leszel. De rengeteg szar gitáros mozog a szakmában, csajok és pasik egyaránt."

Az örök kérdésre, miszerint női zenészekre leső férfi groupie-k léteznek-e, sajnos Nita sem tudott válaszolni. „Fogalmam sincs. Mindig nekem szegezik, hogy biztos van egy rakás férfi groupie-m, de őszintén szólva nem vettem még észre ilyesmit. Sokkal inkább az elmeháborodott kukkolókat kell kezelnem. Tehát nem az van, mint a Mötley Crüe-nél a '80-as években, akiknek bomba csajok álltak sorban a hotelszobáik előtt, én pedig az Abercrombie-modelleket kerülgetem, hanem inkább az a jellemző, hogy ijesztő arcok sorozatban küldözgetik a leveleket a weboldalamra, bizarr ajándékokat küldenek, és felbukkannak a meet-and-greeteken meg a szállodákban. És ez sajnos messze nem annyira izgalmas, mint gondolnád... Ami a kérdést illeti, egyetlen alkalom jut eszembe, amikor valaki nagyon direkt módon környékezett meg, méghozzá a legutóbbi Mötley Crüe-turnén. Általában felteszek egy kapucnit, és a közönség soraiból nézem a koncertet. Odajött hozzám ez a srác, és közölte: te vagy a gitáros, figyelj, össze fogunk házasodni. Persze rávágtam, hogy nem, hiszen nem is ismerlek, soha az életben nem láttalak még. Ő meg: figyelj, összeházasodunk, és ezt a sztorit meséljük majd az unokáinknak, ahogy összetalálkoztunk ezen a koncerten. És erre azt kellett mondanom: tudod mit? Csillagos ötös a próbálkozás, örülök, hogy találkoztunk. Most visszamegyek a buszba..."

A Mötley Crüe európai turnéja már nagyban folyik, a november 13-ai müncheni koncertről nálunk is olvashatsz majd.

 

Hozzászólások 

 
+5 #2 Bhunnnki 2015-11-12 10:12
Na, majd azt meséljük az unokáknak, hogy a papa a Shockon olvasott a mamáról!
Idézet
 
 
+20 #1 pumpika666 2015-11-11 07:53
jó csaj :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.