Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Soha életemben nem undorodtam még ennél jobban a közönségtől”

Teljesen kiakadt a Lamb Of God frontembere, Randy Blythe, miután a zenekar egyik oregoni koncertjén a közönség egy része nem volt képes egy perces néma csenddel emlékezni a pénteki connecticuti iskolai mészárlás áldozataira. Az énekes feldúlt hangvételű közleményben tette helyre azokat a rajongókat, akik üvöltözéssel, nevetéssel zavarták meg a gyászszünetet.

„Soha életemben nem undorodtam még ennél jobban a közönségtől”, tette közzé az Instagramon Randy az oregoni Medfordban megtartott fellépés után. „Azt kívánom, bárcsak ne is játszottunk volna. A Lamb Of God hatvan másodpercnyi csendet kért az első szünetünkben a program során, hogy így tisztelegjünk az elhunyt connecticuti gyerekek és tanárok előtt. A dolog teljesen helyénvalónak tűnt, hiszen egy istenverte nemzeti tragédiáról beszélünk. A közönség nagy része úgy is tett, ahogy kértük, többen azonban nem: volt, aki elkezdett átkozódni, és még olyanok is akadtak, akik röhögtek. Én pedig le akartam menni a színpadról, és most iszonyatosan undorodom. Ha te is egyike vagy azoknak, aki nem képes befogni a pofáját hatvan tetves másodpercre, hogy így rója le a kegyeletét húsz meggyilkolt gyermek előtt, akkor nézz bele a tükörbe. Na, ott most egy nagy rakás szart látsz. És természetesen a szüleid is ugyanekkora szardarabok, mert úgy neveltek fel, hogy nem vagy képes méltósággal viselkedni egy ilyen helyzetben. Aki tiszteletteljesen állt ehhez az egészhez, annak köszönöm. Nagyon sajnálom, hogy ennyi seggfej környezetében kell élnetek, és tennetek kellene ez ellen valamit. Ilyesmi biztosan nem történhetett volna meg egy Lamb Of God koncerten ott, ahol én élek, és ez tény. Mi tudunk viselkedni. Undorodom. Nagyon. Ti, üvöltözők, lejáratjátok a metalt, sőt, bassza meg, lejáratjátok az emberiséget. Nőjetek fel. A szüleiteknek kellett volna belétek verni némi jó modort, ti hülye kis vadállatok. Úgy fogok ma nyugovóra térni, hogy elmondok egy imát az áldozatokért és a hozzátartozóikért, és reménykedem egy jobb holnapban, mert a mai este kurva szar volt!”

A december 14-ei connecticuti vérengzésben összesen huszonnyolcan haltak meg, köztük húsz általános iskolás gyermek. A harminckét halálos áldozattal járó 2007-es virginiai tragédia után ez volt a második legvéresebb iskolai lövöldözés az Egyesült Államok történetében.

A Lamb Of God jelenleg a Hellyeah, az In Flames és a Sylosis társaságában koncertezik Észak-Amerikában. Randy február 4-én bíróság elé áll Prágában halált okozó testi sértés vádjával.

 

Hozzászólások 

 
#18 DRAZSEN 2012-12-19 19:52
Nekem is necces,rohadtul kiábrándultam az arcból.Most ő vezekel,és ezért mindenki érezze szarul magát???Kifizet x pénzt,sörözik,j ól akarja magát érezni,és gyászoljon,mert az énekes lelki válságban van??? Sajnálom a lelőtt kiskölyköket,de ennyi erővel minden rock koncert kezdődhetne gyásszünettel.A palesztínában kiirtott családokról ezrével tudatosan likvidált kisgyermekekről nem akart megemlékezni RANDY???????
Idézet
 
 
+3 #17 Aladin 2012-12-17 22:48
Idézet - BSND:
@TelekiPal

Van benne valami amit írsz, én igazából azt utálom, amikor elkezdenek politizálni a színpadon, pl. még régebben ment mindig a Bush-ozás az amcsi bandáktól, KI A FASZT ÉRDEKEL?
De azért vedd bele, hogy ez végső soron egy elég nagy horderejű ügy, nem valami fasz politizálás, és ráadásul (ha így volt ahogy írják) nem is akasztotta volna meg úgy istenigazából a koncertet. Szóval ennyit kibírtak volna az emberek, na.
Szerintem inkább az szánalmas, hogy itt sír ez az arc, milyen jogon ment volna le a színpadról? Kifizették a jegyet, ez nem úgy megy, hogy ha nem szimpi a közönség akkor vége a koncertnek. Szóval így ezt ebben a formában kár volt nyilatkoznia, de hát úgy tűnik az emberek bármilyen faszságot beszopnak tőle, mert hát ő most a nagy mártír a cseh ügy miatt!

Ez így tulajdonképpen teljesen jogos...
Idézet
 
 
+1 #16 L 2012-12-17 22:16
Nem azért, de miután azzal gyanúsítják, hogy lelökött a színpadról egy srácot és az meghalt, most nekiáll fikázni a közönségét?
Így nehezen jön össze majd a lóvé a jó ügyvédekre...

Nyilván sajnálatos és szép gesztus az emlékezés tőlük, de így kell reagálni erre?
Idézet
 
 
+2 #15 bogar 2012-12-17 12:42
Randy kirohanásával egyetértek. A módjával nem. Egy ilyen stílussal megírt szöveggel egy szintre került azokkal, akikről ezt írta.
Idézet
 
 
+4 #14 necromedve 2012-12-17 11:09
Emlékeim szerint a koncertre járnak olyan szinten részeg, vagy egyéb módon kiütött látogatók (először embereket, aztán rajongókat írtam volna ide, de mindkettőt töröltem :)) is, akiknek mindegy, mit mond az énekes, vagy mit játszik épp a zenekar (esetleg előzenekarnál azt se tudják, épp ki játszik), üvöltöznek rá egy nagyot, aztán ettől jó számukra a buli. Voltam én is ilyen állapotban.

Nehogy már az ilyen jellegű hőbörgésen meglepődjön/kiakadjon valaki, aki évente több száz koncertet ad. Ez nem is szándékolt bunkóság, csak pár seggrészeg alak állapota tükröződik így.

Ha valakinek nem tetszik a benyomott tahók társasága, ne járjon koncertre, én se teszem, mióta józan életmódra váltottam. Persze, ha valaki koncertezésből él, annak kínosabb a dolog. :P
Idézet
 
 
+10 #13 Ratsui 2012-12-17 10:35
Kegyeletet leróni 1 perces néma csenddel, nem politikai kérdés, ha emberség kérdése.
Itthon nálunk 2007ben Omen bulin Daczi Zsoltért 1 egész Wigwam csendben tudott maradni, szóval még nem vagyunk elveszve úgy érzem.
Amugy meg Randynek teljesen igaza van, aki nem bír ki 1 percet csendben, azért az nagy szégyen.
Idézet
 
 
+21 #12 szarvas42 2012-12-17 10:07
2004. december 9. Óbecse, Szerbia. D.u. 13 óra. Városunk központjába metalosok gyülekeztek. Vártuk a szervezett busz érkezését. Machine Head koncertre mentünk Belgrádba. Befut egyik haver s közli, lelőtték Dimebaget...
50 metalfej letargikus állapotban utazott el Bg-be. A koncerten lehettünk kb. 1500-2000-en s mikor Rob Flynn egy perces néma csendet kért akkor bizony kuss volt egy percig. Volt egy-két paraszt aki próbált vmit hangoskodni, de nagyon gyorsan befogták a pofájukat. S az egy tragédia volt. Ha 26 ártatlan ember megölése nem az s nem lehet rájuk 1 perces néma csenddel emlékezni akkor az egy végtelenül szomorú dolog.
Igaza wan Randynek.
Idézet
 
 
+11 #11 NitRo 2012-12-17 10:00
Hol ebben a politik?
Idézet
 
 
-4 #10 diablo 2012-12-17 09:29
emlekezni lehet, sot megertem es elfogadom, de mostansag minden egyuttes tulsagosan politizal, es ezt akartam hangsulyozni. ezt lehet vitazni 48orat is.
Idézet
 
 
+4 #9 xdespisedkidx 2012-12-17 09:23
diablo: Lehet hogy a Pantera idején nem volt ilyen de ha folytatják 2001-ben Dublin-ban a túrnéjukat amit lemondtak ugye a katasztrófa miatt biztos vagyok benne hogy pár szóval megemélkeztek volna ők IS!
Idézet
 
 
-11 #8 diablo 2012-12-17 09:20
Ez olyan mintha Obituary koncertre elmennel es John megkerne h imadkozzunk, lehet hihetetlennek hangzik de ez egy szerencsetlen vallalkozas.
Idézet
 
 
-11 #7 diablo 2012-12-17 09:16
Ami nem megy nem kell eröltetni, közönseg nem a csendoraert megy koncertre. Es ha valaki elmegy az penzt is fizet a belepoert, Pantera idejeben ilyen nem volt, elmentel bulizni es szetraztad magad meg mentel a dolgodra. Emlekezni es imadkozni a templomban kell. soha nem ertettem meg h minek politizalnak a zeneszek.
Idézet
 
 
+22 #6 NitRo 2012-12-17 09:15
Ezt utálom a legjobban, felhozni azt, hogy fizettek a belépőért ezért azt csinál amit akar. Nem csinál azt amit akar! Csak azért, mert az embernek pénze van, még nem jelenti azt, hogy nincsenek korlátok. Létezik olyasmi, hogy erkölcs amit az ember otthonról hoz. Egy focimeccsre is mikor kimegy az ember, akkor a fociért megy ki, de ha egy perc néma csenddel kezdik a meccset, akkor nem kezd el őrjöngeni, szitkozódni meg ilyenek. Igaza van Randynek.
Idézet
 
 
+8 #5 xdespisedkidx 2012-12-17 09:11
TelekiPal: Ez azért kicsit túlzás amit írsz. Szerintem nem volt ezzel semmi gond hogy 1 perc csendet kért a tragédia emlékére. Szerintem jogosan "fintorog" Randy. Nem lenne ez másképp akkor sem ha Dimebag-re emlékeznének és elkezdenének röhögni meg káromkodni....
Idézet
 
 
+2 #4 BSND 2012-12-17 09:04
@TelekiPal

Van benne valami amit írsz, én igazából azt utálom, amikor elkezdenek politizálni a színpadon, pl. még régebben ment mindig a Bush-ozás az amcsi bandáktól, KI A FASZT ÉRDEKEL?
De azért vedd bele, hogy ez végső soron egy elég nagy horderejű ügy, nem valami fasz politizálás, és ráadásul (ha így volt ahogy írják) nem is akasztotta volna meg úgy istenigazából a koncertet. Szóval ennyit kibírtak volna az emberek, na.
Szerintem inkább az szánalmas, hogy itt sír ez az arc, milyen jogon ment volna le a színpadról? Kifizették a jegyet, ez nem úgy megy, hogy ha nem szimpi a közönség akkor vége a koncertnek. Szóval így ezt ebben a formában kár volt nyilatkoznia, de hát úgy tűnik az emberek bármilyen faszságot beszopnak tőle, mert hát ő most a nagy mártír a cseh ügy miatt!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.