Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Senkit sem tudok úgy szórakoztatni, hogy közben nem vagyok rendben fizikailag”

Még mindig meglehetősen ingatag David Coverdale egészségi állapota, így egyelőre nem tudni, mikor tér vissza a színpadra a Whitesnake. Az énekes azonban már gondolkodik egy búcsúalbumon.

0702ws

Igen problémásnak bizonyult a Whitesnake búcsúturnéjának tavaly májusban elstartolt európai köre. Először Reb Beach gitáros kényszerült kihagyni néhány koncertet közelebbről meg nem határozott egészségügyi problémák miatt, majd Tommy Aldridge-nek akadtak gondjai: a dobos annyira rosszul volt, hogy hosszú karrierje első fellépéseit kellett kihagynia miatta. Ezután pedig a főnök, David Coverdale esett ágynak egy igen masszív légúti fertőzéssel, így lemondták a hátralévő dátumokat, köztük a július 4-re tervezett budapesti fellépést is.

Eddie Trunknak adott friss interjújában a 72 éves énekes most elárulta: még mindig nem áll készen a koncertezésre. „Folyamatosan tartom a kapcsolatot a zenekarommal, vagyis a Whitesnake továbbra is létezik, és folyamatosan kapjuk az ajánlatokat is – fogalmazott David. – Viszont senkit sem tudok úgy szórakoztatni, hogy közben nem vagyok rendben fizikailag. Nemrég elestem, ami nem igazán segített… Két rotátorköpeny-szakadással is küzdök, ami egyértelműen visszafogna a színpadon. És közben egyre többször jelentkezik ízületi gyulladás, ilyesmik… Teljesen együttérzek Steven Tylerrel, miután kénytelenek voltak ők is lemondani a turnéjukat. Szörnyű, amikor öregszel, nyomja a válladat a felelősség, a lehető legjobb teljesítményt akarod nyújtani, nehogy bárkinek is csalódást okozz, aztán jönnek ezek a dolgok… Szóval tudom, hogy érzi magát, és barátokon keresztül jobbulást is kívántam neki. És én sem kötelezhetem el magamat semmi mellett, ameddig nem vehetem biztosra, hogy egészségügyileg rendben leszek. Az lenne a lehető legrosszabb, ha turnéra indulnánk, és akárcsak tavaly, megint behúzott farokkal haza kellene oldalognom közben. Mert abba beleszakadt a szívem. És ha egy évig otthon vagy betegen, az nem igazán viszi előre a dolgokat.”

A Totally 80s podcastben David azt is elárulta: épp egy utolsó Whitesnake-albumon töri a fejét. „Hamarosan megvitatom a többiekkel egy búcsúlemez ötletét, illetve azt is, hogy meghívnánk rá esetleg korábbi zenésztársakat is: talán Adrian Vandenberget, Doug Aldrichot, Michael Devint, már persze, amennyiben van kedvük ehhez… Csupa olyan embert, akiket nagyra tartok, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle…”

Emellett valamikor egy koncert-DVD is várható a legutóbbi, félresikerült turnéról, de speciális újrakiadásban napvilágot lát a The Purple Album is.

 

Hozzászólások 

 
#4 gébics 2023-10-19 22:18
Csináljon egy meselemezt, ahol felolvassa a kedvenc dalszövegeit.
Idézet
 
 
#3 Horváth György 2023-10-18 21:17
Nem kell több félgyenge album Hoekstra "segítségével...Sykes lett volna az igazi lezárás,de Coverdale hangja miatt már ez is csak alom marad...
Idézet
 
 
#2 frontiers 2023-10-18 15:42
Idézet - Csiba:
Minek térne vissza,már 72 elmúlt ennyi idősen már rég nyugdíjba kéne lennie,kortársa ival együtt!!! Át kéne adnia a helyét valami ifjú titánnak,amit ez a korosztály művel egyszerűen sajnálatra méltó!

Asszem talán Janis Jopplin mondta egyszer, hogy szinpadon állni, olyan, hogy több ezer emberrel szeretkezel a szinpadon, aztán, utána egyedül mész haza. De sokan mások próbálták leirni,, hogy milyen érzés, amikor tizezrek előtt játszol, énekelsz. Ez valami mentális drog lehet, én megértem őket, hogy egy idő után, már semennyire sem anyagi kérdés ezeknek az embereknek, hanem tisztán érzelmi.
Az sajnos más kérdés, hogy Mr Coverdale hangja felett is mennyire járt el az idő, de, hát Gene Simons szavaival élve, amig fizetnek érte, ő mindig eljátsza az I was made-et.
Idézet
 
 
#1 Csiba 2023-10-18 15:00
Minek térne vissza,már 72 elmúlt ennyi idősen már rég nyugdíjba kéne lennie,kortársa ival együtt!!! Át kéne adnia a helyét valami ifjú titánnak,amit ez a korosztály művel egyszerűen sajnálatra méltó!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.