Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Senki se lepődjön meg, ha a következő lemezen a Dimmu egy alapvetőbb változatát hallja majd”

Úgy fest, nem kell annyit várni a Dimmu Borgir következő nagylemezére, mint a legutóbbira. A csapat gitárosa szerint hamarosan megkezdődnek a dalszerzési munkálatok.

0126dimmuborgir

2018-ban, nyolc teljes év lemezínség után jött ki a Dimmu Borgir legutóbbi albuma, az Eonian. Silenoz most az Everblack podcastnek elmondta: a folytatás mindenképpen rövidebb időn belül érkezik. „Simán megy minden”, mondta a gitáros. „Egyenként mindenkinek rengeteg ötlete gyűlt össze a lemezhez, így mindent beleszórunk a Dimmu-üstbe, összekeverjük, és meglesz a végeredmény. Olyan, mint valami nagy húsdaráló. Persze maga a folyamat elég hosszú, de roppant szórakoztató, és sosincs hiány ötletekből, riffekből. Mint valami teljesítendő kihívás… És persze le kell nyesni a szükségtelen zsírt is. Jó érzéseim vannak, és semmiképpen sem kerül majd tíz évbe, mire kijön a következő album – ezt garantálom.”

Silenoz a várható zenei irányról is szót ejtett. „Mindig furcsa a dalszerzési folyamat e korai szakaszában beszélni ilyesmiről, de most úgy érzem: kicsit talán pőrébb lesz a végeredmény. Bár ezzel talán nem árulok el túl sokat, mivel rengeteg minden van az asztalunkon. De szerintem most talán abba az irányba haladunk, hogy visszaveszünk egy kicsit, különösen a nagyzenekari részekből. Úgyhogy senki se lepődjön meg, ha a következő lemezen a Dimmu egy alapvetőbb változatát hallja majd.”

 

Hozzászólások 

 
#2 GTJV82 2020-10-28 08:30
Hát, őszintén.... sem az Eonian, sem előtte az Abrahadabra sem sikerült túl meggyőzőre, és akkor még finoman fogalmaztam.
Ideje lenne valami ütősebb anyagot kihozni végre!
Idézet
 
 
#1 Kormorán 2020-10-27 11:24
Ha egy "kicsit" vesznek vissza a szimfonikus részekből még akkor is maradna bőven. Egyébként meg a metál alapokkal kéne kezdeni valamit, mert nagyzenekari háttér nélkül azért nincsen túlgondolva turnéztatható matéria.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.