Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Savatage: további koncertek és esetleg új lemez is várható Wacken után

0809savaMint ahogyan az sejthető volt, az idei Wacken Open Airen adott óriási sikerű, grandiózus fellépés nem jelenti az újrakezdett Savatage-történet azonnali legvégét. Egy, a zenekarhoz közeli forrás szerint a banda máris további fellépéseket tervez, sőt, akár még egy új album sem kizárt…

Óriási sikerrel, kétszínpados, a Trans-Siberian Orchestrával adott közös koncerttel kápráztatta el az idei Wacken Open Air fesztivál 75 ezres közönségét a több mint egy évtizedes szünet után visszatérő Savatage. A fellépés olyan pozitív visszhangokra talált, hogy a banda máris a folytatást tervezgeti, legalábbis egy ismert amerikai rádiós DJ és korábbi zeneipari szakember, Bill Peters szerint. „Jó barátja vagyok a zenekar menedzserének, annak idején együtt dolgoztunk az Atlanticnél”, mondta Peters Metal On Metal című rádióműsorában a napokban. „Nagyon elégedettek voltak azzal, ahogy a koncert alakult, és eleve amolyan tesztnek szánták ezt az egészet. Annak alapján, ahogy lefutott a buli, roppant izgatottak, és máris további koncerteket terveznek. És talán még egy új albumot is felvesznek majd.”

Amennyiben ez igaz, egy esetleges új anyag a Savatage első friss hangzóanyaga lehetne a 2001-es Poets And Madmen óta. A fenti nyilatkozat egyébként nem tűnik légből kapottnak, hiszen a hamarosan új szólóalbummal jelentkező Chris Caffery már egy tavaly decemberi interjúban sem tartotta kizártnak a Wacken utáni további folytatást. „Fogalmazzunk úgy: tizenkét-tizenhárom éve vártam rá, hogy a zenekarom ismét fellépjen”, mondta akkor a gitáros. „Megint játszani fogunk. És fogalmam sincs, ezután mi történik majd, de voltak emberek, akik már lezárták ezt az egészet, most viszont mégis ismét felállunk. És nem is egyszerűen csak egy maratont futunk le, hanem egyenesen az olimpián állunk a rajtvonalhoz, hiszen ez a fesztivál az, ami. Nem akarok belemenni semmiféle jóslásba, de mondjuk úgy: megvan az esélye, hogy más is következhet Wacken után. Csak ennyit mondhatok. És semmi más nem tenne ennél boldogabbá.”

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #4 janomano 2015-08-09 22:23
A Savatage az a banda volt amelyik a lemezeken, különösen a Streets lemezen tudott nagyon komolyan fogalmazni, mind a történet koncept jellegében, de még inkább zenében, hangulatban. Mégpedig úgy, hogy az általam nem sokra kultivált Meat Loaf féle "amerikairockmju zikel" dolgot is ízlésesen integrálták a korábbi, konkrétabban vett/játszott metálba. Ott nem volt egyik stílusból sem több a kelleténél. A rock opera alcím száz százalékig állt. Ehhez kepést, ha ezt nézem; egy gagyi Therion kópia szintű dolgot látok, ez egy kurva nagy, elb@szott giccs.Sajnálom, de ugyanakkor remélem, hogy az elkövetkező esetleges koncertek nem ebben a szellemben fognak megvalósulni.
Idézet
 
 
+2 #3 Adam 2015-08-09 21:32
Akárhogy is, a zene azért még mindig visz mindent. Plusz, Jon végre ott adhatta elő a zenét, ahova való: a nagyszínpadra.
Mindig nagy keserűséggel beszélt arról, hogy a Sava soha nem futott be igazán.
Hatalmas zene, jöhet bármikor!
Idézet
 
 
+2 #2 shmonsta 2015-08-09 13:35
Nekem jöhet!
Idézet
 
 
+5 #1 bogar 2015-08-09 12:12
Akarok én egy ilyen Savatage-t? Nem.

Ez persze csak az én véleményem. Mindkét hazai koncertet láttam anno és ott a zene vitte a prímet és nem látvány. A zsabós ingeket hagyjuk meg Malmsteen-nek ők meg nyomják a maguk pólós, farmeres módján.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.