Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sammet most sem bírta parkolópályára állítani az Avantasiát

2013 tavaszán jelenhet meg az Avantasia projekt új nagylemeze, legalábbis Tobias Sammet szerint, aki meg is kezdte a munkát az albumon. Mindez tehát azt jelenti, hogy az Edguy főembere ismét nem vágja le az aranytojást tojó tyúkot, pedig megint be akarta fejezni a sikersztorit...

„Habár imádok az Edguyjal lemezeket készíteni és turnézni, nem láttam előre, mekkora szükségem lesz az Avantasiára, amikor eldöntöttem, hogy lezárom életem ezen fejezetét", indokolja döntését Sammet, aki eredetileg a tavaly tavasszal kiadott The Flying Opera – Around The World In 20 Days DVD-vel le akarta zárni az Avantasia történetét (amit egyébként eredetileg is csak a The Metal Opera kettős anyagra hozott össze, de a dolog aztán jócskán kinőtte magát). „Nem tudtam, hogy lesz-e még valaha új Avantasia lemez, de akkor úgy éreztem, nem fogom elkészíteni. A legutóbbi lemezek világsikere és egy szinte mindenhol teltházas arénaturné után, illetve azt követően, hogy olyan gyermekkori hőseimmel dolgozhattam, mint Alice Cooper, Klaus Meine, Rudolf Schenker, Eric Singer és a többiek, úgy éreztem, mindent elmondhattam az Avantasia nevében, amit csak lehetett. Az Avantasia azonban nem erről szól. További nagyszerű zenéket szeretnék írni, további fantasy világokat akarok teremteni: minél nagyobb és epikusabb, annál jobb... És ahogy hallgatom az anyagokat, amik eddig összeálltak az Avantasia történelmének következő fejezetéhez, tudom: elképzelhetetlen, hogy ne csináljam meg!"

Ami a jövő tavaszra várható új albumot illeti, Sammet szerint klasszikus rock/metal opera van készülőben egy időtlen tündérmesébe ágyazva, amelyet azonban a fantasy-környezet ellenére a modern kor eseményei ihlettek.

Az Avantasia tavalyi wackeni koncertje az alábbiakban teljes egészében megtekinthető, benne Michael Kiskével, Jorn Landével, Bob Catley-vel, Kai Hansennel és még egy csomó vendéggel.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 torta 2012-08-07 20:04
Idézet - TelekiPál:
Tobiasnak ez az erőltetett hangremegtetése annyira b@ssza a fülem, hogy az ilyet büntetni kéne!


A Rocket Ride utáni összes produktumán olyan a hangja, mintha meg lenne fázva. Élőben/koncertlemezen különösen feltűnő. WTF?
Idézet
 
 
+2 #1 TelekiPál 2012-08-07 16:18
Tobiasnak ez az erőltetett hangremegtetése annyira b@ssza a fülem, hogy az ilyet büntetni kéne!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.