Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ronnie támogatná az eredeti Black Sabbath újjáalakulását”

2012 kétségtelenül az új albumon dolgozó eredeti Black Sabbath éve lesz, aminek nemcsak a bandában korábban megfordult, majd később Tony Iommival óriási önálló dalokat író Glenn Hughes örül: Wendy Dio szerint a 2010-ben elhunyt Ronnie James Dio is áldását adta volna az újjáalakulásra.

„Csodálatos, hogy Ozzy manapság tiszta, és ismét össze akarta hozni ezt az egészet", mondta Glenn Hughes az Artisannak. „Azt hiszem, mindez jól mutatja, milyen ember manapság Ozzy. Nekem mindig is szeretett jóbarátom volt, és ebből az egészből az is lejön, milyen messzire jutottak barátként, hogy így össze tudták hozni most az újjáalakulást. Szerintem tökéletes az időzítés." Hughes az 1986-os The Seventh Star albumon énekelt a Sabbath élén, de később is dolgozott Tony Iommival: újabb kollaborációjuk első eredménye a korábban készült felvételeket tartalmazó 2004-es The 1996 DEP Sessions gyűjtemény, majd a 2005-ös Fused remekmű lett.

Hughes-nál mindenképpen kényesebb kérdés lett volna a tavalyelőtt elhunyt Ronnie James Dio, a Sabbath második énekese, akivel az ősfelállás újonnani szétszéledését követően Tony Iommi és Geezer Butler a Heaven And Hellben dolgozott ismét közösen. Dio és Ozzy viszonya mindig is feszültnek számított (a képen az 1985-ös Live Aid fesztivál backstage-ében láthatóak együtt), ám az énekes özvegye és egykori menedzsere, Wendy Dio szerint Ronnie-nak nem lenne problémája a reunionnel. „Szerintem Ronnie áldását adta volna a dologra, mert ez a helyes lépés. A Black Sabbath a rock'n'roll innovátora volt annak idején, és így is kell befejezniük a pályafutásukat, hiszen hatalmas legendáról van szó. Szóval fantasztikus lesz ez az egész, amiről tényleg azt hiszem, hogy Ronnie teljes mértékben támogatta volna", fogalmazott Wendy.

Az eredeti felállású Black Sabbath június 26-án Bécsben, a Stadthallében koncertezik. A legfrissebb zeneipari pletykák az év második felére egy közös turnét is rebesgetnek a Metallicával és a Slipknottal, de hivatalos forrásból eddig még senki sem nyilvánult meg a témában se pro, se kontra, így lehet, hogy ebben az esetben csak valaki vágyálmáról van szó.

 

Hozzászólások 

 
-2 #3 Dave 2012-01-05 18:33
Ozzy nélkül tényleg gázban lennének,tegyük hozzá:az utolsó Ozzy se aratott nagy sikert,biztos ez is benne volt a pakliban. Tony Martin meg elhajtotta őket az ajánlatukkal,az előzmények után érthetően.
Idézet
 
 
+2 #2 Pitta 2012-01-04 17:54
Egyetértek a cikk címével. Dio korábban is mindig lelkesedett a Sabbath újjáalakulós terveiért, és mindig készségesen átadta a helyét, hogy kibontakozhassa nak XD
Egyébként meg marhaság ez az egész. A Heaven and Hell mellett üzemeltetni akarta a Dio zenekart is, ráadásul arra, hogy a halála után közösen folytassák nyilván már életében is azt mondta volna, jó ötlet, de egyébként meg messziről látszik, hogy erre a lépésre azért szánták rá magukat, mert Ozzy nélkül a Sabbath zsákutcában lenne.
Idézet
 
 
+3 #1 M 2012-01-04 13:33
ha az említett közös turné csak vágyálom, remélhetőleg az nem, h lesz Sabbath itthon idén. ha meg nem, még mindig ott van Bécs
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.