Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Robert Plant hallani sem akar Led Zeppelin újjáalakulásról

Hiába futnak be folyamatosan brutális összegeket tartalmazó turnéajánlatok a Led Zeppelinhez, Robert Plant hajthatatlan, és hallani sem akar arról, hogy minden idők legsikeresebb hard rock bandája újból színpadra álljon. Jó hír azonban, hogy a 2007-es londoni fellépés anyaga valamikor megjelenhet DVD-n.

„Óriási este volt, amit nagyon sűrű és intenzív felkészülés előzött meg", emlékezett vissza a Led Zeppelin 2007-es londoni koncertjére a Rolling Stone magazinnak Robert Plant énekes. „Az utolsó próba már eszméletlen jól sikerült, ott végre elkaptuk azt, amit meg akartunk ragadni. De összességében ma már olyan messze vagyok ettől az egésztől, hogy jóformán kapcsolódni is alig tudok hozzá... Kicsit nyűg már ez az egész, hogy őszinte legyek. Kit érdekel? Mármint az embereket érdekli, de egy kicsit gondoljon már bele mindenki az én helyzetembe: lassan már ahhoz is segítséget kell kérnem, hogy átkeljek az úttesten!"

A Led Zeppelin frontembere nem korábbi társai, hanem általában véve a '70-es évek nagy öregjei kapcsán sem nyilatkozott túl lelkesen. „Nincs lehangolóbb egy csoport bágyadt vén fingnál, és ez tény: emberek, akik már megírták a maguk történetét, és eljutottak arra a pontra, ahol már semmi sem mozdul. Nem kívánok részt venni ilyesmiben, és senkivel sem vállalok közösséget, aki hasonlóban utazik."

Az idén 63 éves Robert Plant volt az egyetlen érintett, aki egyértelmű nemet mondott egy komplett Led Zeppelin újjáalakuló turnéra a 2007-es exkluzív koncert után, Jimmy Page gitáros és John Paul Jones basszusgitáros mindenképpen meg akarták csinálni az egész rockvilág által olyannyira várt körutat. A doboknál természetesen az 1980-ban elhunyt John „Bonzo" Bonham fia, Jason ült volna. Jimmy és John a frontember ellenkezése után próbáltak más énekesekkel is, de végül úgy döntöttek, túl kockázatos lépés lenne útnak indulni még akár más néven is, hiszen az elvárások óriásiak. A Zeppelinnek tavaly felajánlották, hogy lépjenek fel a doningtoni Download fesztivál egyik főbandájaként, de a válasz erre az ötletre is azonnali és határozott nem volt.

A friss hírek szerint a 2007-es koncert – a jelen állás szerint a rocktörténelem utolsó Led Zeppelin fellépése – anyaga akár már idén megjelenhet DVD-n, de hivatalos bejelentés egyelőre ebben az ügyben sincs.

 

Hozzászólások 

 
-6 #1 Guest 2011-01-12 09:56
ozzy is legalább ennyi éves, jobban szét van rohadva, de ő remélem visszajön a sabbathtal jövőre, ő mai napig imád előadni nemúgy, mint eza vén trotty......a led bonham óta nincs...ennyi.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.