Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rambo-cucc nélkül, de retrósan tér vissza Kane Roberts

Ismét új albumon dolgozik Kane Roberts, aki Alice Cooper gitárosaként és fő dalszerző partnereként tett szert komoly hírnévre a '80-as években. Robertset a stúdióban olyan régi cimborái is segítik, mint Kip Winger, aki annak idején szintén Alice-nél kezdte karrierjét, illetve Ken Mary dobos. A gitáros lemeze őszre várható.

Kane Roberts az alkohol- és mentális problémáinak leküzdése után Alice Coopert zeneileg is feltámasztó 1986-os Constrictor és 1987-es Raise Your Fist And Yell lemezeken játszott az énekes csapatában. Szikrázó gitárjátéka és dalszerzői képességei miatt ebben a korszakban rambósra vett fazonjáról és géppisztoly-alakú gitárjairól is híres volt, de később ezekből a mai fejjel nehezen vállalható külsőségekből azért szerencsére visszavett. Miután kilépett Cooper bandájából, szólópályára lépett, de sem 1987-es bemutatkozása, sem az 1991-es Saints And Sinners nem hozott számára sikereket, pedig mindkét album kiválóan sikerült. Ezután legközelebb 1999-ben adott ki albumot Phoenix Down néven, Under A Wild Sky címmel.

Kane új albuma – már csak Kip Winger és Ken Mary szerepeltetése alapján is – vélhetően a klasszikus vonalon mozog majd, így méltán tarthat számot a hard rock rajongók érdeklődésére. A kiadó alighanem a Frontiers lesz, a megjelenést pedig az október 21-23. között Nottinghamben megrendezendő Firefesthez igazítják. A világ egyik legkultikusabb melodikus rock/AOR fesztiválján Kane a második nap főattrakciója lesz.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 Guest 2011-03-04 19:37
Valóban jó rég lehetett hallani erről a fickóról.

Volt idő, mikor a konditeremből válogatta a zenésztársait Kane Roberts. :)

Az Under A Wild Sky nyitónótája a Reckless szerepelt a Rockstar filmben is Mike Matijevic hangján, Mark Wahlberg képében, de sajnos a filmzene albumra már nem került fel, pedig igazán jó nóta.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.