Shock!

szeptember 24.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rákbetegsége miatt marad ki a Mercyful Fate újjáalakulásából Timi Hansen

Mint arról a napokban beszámoltunk, jövőre ismét újjáéled a Mercyful Fate. Most az is kiderült, miért nem vesz részt a visszatérésben a csapat eredeti basszere, Timi Hansen: mert súlyos beteg.

0803timihansen

2020-ban megújult felállásban tér vissza a koncertszínpadokra a Mercyful Fate, ám a basszusgitárosi poszton nem az eredeti bőgős, Timi Hansen, és még csak nem is az ő későbbi utódja, Sharlee D’Angelo, hanem Joey Vera (Armored Saint, Fates Warning) pengeti majd a négyhúrost. Most az is kiderült, miért alakult így, és sajnos az ok roppant szomorú. „Sokan kérdezték, miért nem veszek részt a 2020-as Mercyful Fate-újjáalakulásban. Az őszinte magyarázat egyszerűen annyi: mert jelenleg a rákkal harcolok. De higgyetek nekem, legyőzök mindent, amit tudok, hogy készen álljak. Nagy álmom, hogy ismét színpadon állhassak, és játszhassam nektek, hűséges rajongóknak a régi számainkat. Ha már ez most nem jöhetett össze, arra kérlek benneteket, hogy fogadjátok szeretettel Joey Verát. Egyetértek Kinggel: tökéletes helyettes lesz.”

Hansen jellegzetes játéka annak idején a zenekar klasszikus első minialbumán, illetve a Melissa és a Don't Break The Oath albumokon volt hallható. A zenekar újjáalakulása őt is visszahozta, de az 1992-es In The Shadows nagylemez és az 1993-as The Bell Witch EP után vette a kalapját, és a turnékon részben már ekkoriban is későbbi utódja, Sharlee D’Angelo helyettesítette. Utóbbi jelenleg az Arch Enemyben játszik, így aligha férne bele neki a Fate.

Egyelőre továbbra sem tudni, miért hiányzik a csapatból Michael Denner gitáros, akinek ’90-es évek végén szolgált utódja, Mike Wead játszik majd a bulikon Hank Shermann oldalán.

 

Hozzászólások 

 
#3 Tulus 2019-08-03 09:56
Nagyon remélem, hogy Hansen legyőzi a rákot!
Idézet
 
 
#2 Robág 2019-08-03 09:16
Mr. Hansen egy legenda. Roppant elegánsan és dinamikusan játszik. Közel 35 éve csípem a játékát. Mielőbbi gyógyulást Neki. Remélem a koppenhágai koncertre, ha, csak pár nóta erejéig, de beugrik. Üdv!
Idézet
 
 
#1 zebraman 2019-08-03 07:51
Hajrá, Timi! Nem vagyok hívő, így nem imádkozhatok, de erőt és kitartást kívánok!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.