Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fesztiválkoncertekkel és új dalokkal éled fel a Mercyful Fate

2020-ban végre újjáéled a Mercyful Fate. A zenekar jövő nyáron több koncertet is ad majd különböző európai fesztiválokon, amelyeken új dalokat is játszanak.

0801mf

Két évtized után, jövőre végre ismét visszatér a koncertszínpadokra a dán Mercyful Fate. A zenekar egyelőre nem tett közzé részletes menetrendet, a Copenhellen viszont már biztosan ott lesznek. A csapat felállásában King Diamond énekes, illetve Hank Shermann gitáros képviseli az alapítókat, utóbbi partnere azonban Michael Denner helyett a '90-es évek végének Fate-jét erősítő Mike Wead lesz. Ez mindenképpen érdekes döntés, főleg annak fényében, hogy Hank az utóbbi években még közös zenekart is vitt Dennerrel, és lemezük is jelent meg. A dobos szintén a '90-es évek felállásából ismert Bjarne T. Holm lesz, a basszusgitáros pedig Joey Vera (Armored Saint, Fates Warning). „Azért kértük fel Joey-t, mert nagyon egyéni stílusa és hangzása van, és az ujjaival játszik, akárcsak Timi Hansen. Ez pedig nagyon fontos, mivel a koncertműsor kizárólag az első minialbum, a Melissa és a Don't Break The Oath dalaiból áll majd, illetve pár vadiúj számból, amelyeket ugyanebben a stílusban írtunk. Vagyis egészen hasonló lesz az összkép, mint amilyen az egészen korai Mercyful Fate is volt, leszámítva a vadonatúj, nagyszabású színpadi produkciót."

Egyelőre nem tudni, követi-e új album is a turnét – a legutolsó lemezük 1999-ben jött ki 9 címmel –, az pedig újabb jó kérdés, miként érinti majd a Mercyful Fate újjáéledése King Diamond szintén elég régóta esedékes új albumainak munkálatait, megjelenését és élő promócióját...

 

Hozzászólások 

 
#6 suizidium 2019-08-03 06:37
Wow ez a Joey mekkora Pali. A fates warning es a mercyful fate a ket absz favoritom ha visszagondolok a Nagy hatasokra.
Idézet
 
 
#5 Equinox 2019-08-02 16:29
2020-ban illene egy komoly fesztiválkört futniuk. Brutal Assault? :D
Idézet
 
 
#4 Tulus 2019-08-01 14:57
Ez bizony jó hír!
Idézet
 
 
#3 zebraman 2019-08-01 13:36
Igen, Denner kellene ide, szerintem jobban játszott, mint Sherman amúgy, és pláne jobban, mint helyettesei. Szerintem csak azért nem vesz részt a buliban, mert nem ér rá. A Sherman/Denner formáció azért nem annyira aktív,

Bár Bjarne T. Holm nem rossz dobos, jó lenne találni valakit, aki úgy játszik, mint annak idején Kim Ruzz. Plusz az In the shadows-t sem kellene hanyagolni, szerintem az még klasszikus, de mindegy, a lényeg, hogy feléled a név, speciel jobban várom, mint Diamond zenekarát.
Idézet
 
 
#2 Robág 2019-08-01 12:43
Sör bontva!!!!!!!!! !!!

A felállás nem túl jó, de nem is kritikus!!!! EJJJJJJJ
Idézet
 
 
#1 Wendiii 2019-08-01 12:33
Ez mindenképp az év híre. :)
A King Diamond lemezt, úgy tudom nem érinti, ha jól értelmeztem egy közelmúltbeli interjút, az új lemez első fele idén év végén megjelenik.
Michael Denner távolmaradásán viszont nagyon csodálkozom. Sharlee D'Angelon már kevésbé.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.