Shock!

február 26.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Phil Anselmo szólólemezen dolgozik

Szólóalbumon dolgozik Phil Anselmo, a Down jelenlegi és a Pantera egykori frontembere. Az album megjelenési időpontja még bizonytalan, de az énekes a Hellbound internetes portálnak azt nyilatkozta: a dobsávok nagyjából felét már rögzítették.

„A szupergroup-dolgot már teljes egészében kifacsarták", mondta a magazinnak Anselmo, aki nemcsak énekel, de gitározik és basszusgitározik is a lemezen. Egyetlen állandó társa a dobos Joe Gonzalez, aki a Warbeast zenekarból lehet ismerős. A texasi thrash csapat idén Phil kiadójánál, a Housecore-nál jelentette meg debütáló albumát, a Krush The Enemyt, mely egyben a cég első kiadványa is volt. Anselmo saját bevallása szerint ezt leszámítva egyedül a gitárszólók feljátszását nem kívánja saját maga megoldani. „A munka kreatív része, tehát a témák kitalálása jól megy, de szólógitárosként pocsék vagyok, így pár srácot szerintem meghívok majd a lemezre szólózni. Az anyag ezen a téren jóval többet kíván meg az én képességeimnél", fogalmazott a legendás frontember. Gonzalez csatasorba állítása mögött vélhetően Phil gerincproblémái állhatnak, hiszen az énekes köztudottan lelkes hobbidobos, és elismerte: ha tehetné, szívesen dobolna is a dalokban.

Anselmo szólólemezének egyelőre nincs megjelenési dátuma, egyelőre az sem dőlt még el, hogy a Housecore-ral ő maga gondozza majd az albumot, vagy esetleg a Down kiadójánál, a Roadrunnernél jön majd ki. A várható zenei irányvonalról szintén nem árult el sok mindent azt leszámítva, hogy változatos lemez várható.

Phil mögött és előtt egyaránt munkával teli időszak áll: a Down régóta várt koncertlemeze, a Diary Of A Mad Band és a Pantera klasszikus Cowboys From Hell albumának 20 éves jubileumi újrakiadása egyaránt az ősz folyamán jelent meg. Ezzel párhuzamosan a Down negyedik stúdióalbuma is folyamatosan készül, bár túl sokat egyelőre erről sem lehet tudni azt leszámítva, hogy 2011-ben vélhetően a boltokba kerülhet.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.