Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Petrucci: „Európában szervesen beépült a kultúrába a metal”

John Petrucci szerint javarészt kulturális okai vannak annak, hogy a hamarosan ismét Budapesten koncertező Dream Theater jóval népszerűbb Európában és Dél-Amerikában, mint az Egyesült Államokban.

„Nem vagyok teljesen biztos az okokban", válaszolta a Pollstar kérdésre John Petrucci azt illetően, vajon miért népszerűbb a Dream Theater Európában, mint az Egyesült Államokban. „Lehet, hogy kulturális kérdésről van szó. Amikor Amerikában játszunk, mindig óriási koncerteket adunk, a rajongók pedig ugyanolyan szenvedélyesek és lelkesek, mint bárhol másütt, de Dél-Amerikában, Európában és Ázsiában jelentősen többen járnak a bulijainkra. Míg otthon 5-6 ezres koncerteket adunk főzenekarként, ezeken a területeken nem ritkán 20 ezres tömegeket mozgatunk, és ez jelentős különbség. Bizonyos esetekben kétségtelenül a munkánk gyümölcséről van szó: Nagy-Britanniában például egy kis klubban játszottunk először Londonban, és addig építkeztünk, hogy most már képesek voltunk headlinerként is megtölteni a Wembley Arenát. Máshol pedig először járunk, és megdöbbenünk, mennyien jönnek el megnézni minket. Itt a várakozások szerepe óriási. Emlékszem, az első pár európai turnénkon kisebb helyeken nyomtuk, de a kontinensen rengeteg fesztivállehetőség is létezik, amit az előnyünkre fordíthatunk, és ez Amerikára nem jellemző. Ezeken a fesztiválokon olyan arcokkal is meg lehet ismertetni a zenénket, akik azelőtt nem is hallottak rólunk, ez is egy lehetséges ok lehet. A másik, hogy az Államokban a rádiónak, a tévének, a médiának sokkal nagyobb szerepe van egy zenekar ismertté válásában és a népszerűségük mértékében. Eközben például Dél-Amerikában egyszerűen csak rengetegen imádják a hard rockot és a metalt, és baromira nem érdekli őket, megy-e a tévében vagy a rádióban az adott banda. A kultúrába szervesen beépült dolog, hogy az emberek élvezik a metalt, a progresszív rockot, és ettől lényegesen nagyobb tud lenni ez a fajta zene, mint az Államokban."

Az A Dramatic Turn Of Events lemezt turnéztató Dream Theater február 17-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a Periphery előzenekaroskodásával a Showtime szervezésében. A jegyek 7.500, 8.900, 9.900, 12.500 és 15.000 forintos kategóriában válthatók meg.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Aladin 2012-01-23 22:03
Kijavítanálak, kedves Dzsoni bácsi: EurópáBÓL indult a metál!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.