Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Perry Farrell nem érti, miért lépett le Duff

Újszerű, nem önismétlő Jane's Addiction albumot ígér a rajongóknak Perry Farrell, a Los Angeles-i alternatív rocklegenda extravagáns frontembere. Az énekes saját bevallása szerint nem érti pontosan, miért távozott a csapatból mindössze fél év után az ex-Guns N' Roses, jelenlegi Velvet Revolver és Loaded basszer Duff McKagan, de a megfelelő utód megtalálása után nem is bánja nagyon a dolgot.

„A lemez különös elegye lesz a Jane's-re olyannyira jellemző poszt-punk gótikus sötétségnek és annak, ami a Muse-hoz, Radioheadhez hasonló mai bandáknál zajlik", jellemezte a készülő anyagot Perry Farrell a Rolling Stone magazinnak. Le akarom kenyerezni a rajongókat, és el szeretném érni, hogy a régi Jane's hívek is szeressenek, szóval nem tudom visszafogni magam, és előre haladok..."

Farrell az interjú során természetesen nem kerülhette meg a basszusgitárosi poszton zajló vándorlás témakörét sem. Mint ismeretes, az eredeti basszer, Eric Avery tavaly év elején kilépett a bandából, helyére rövid időre az ex-gunner Duff McKagan került, de ő sem maradt sokáig a fedélzeten. A Jane's Addiction jelenleg a TV On The Radio muzsikus Dave Sitekkel muzsikál. „Dave-vel először a garázsomban jöttünk össze. Mutattam neki némi zenét, és elmagyaráztam, hogyan dolgoztam az utóbbi pár évben a dalokon. Bejött neki a dolog. Támogatja az üzenetemet, én pedig támogatom azt a módszert, ahogyan dolgozik, szóval úgy döntöttünk, megpróbáljuk együtt. Jelenleg nagyon fontos személy az életemben", mondta Farrell. „Eric nem akart lemezt csinálni, szóval kivettük az egyenletből. Nem létezhetünk úgy, hogy nem veszünk fel albumot... Azt pedig nem igazán tudom megválaszolni, mi volt Duff problémája, erről inkább őt kellene megkérdezni. Ő kreatív nézeteltéréseknek nevezte a dolgot... Azt tudom, hogy az elektronikus dolgok ötletét úgy összességében nem szerette, ez volt a fő panasza. Nekünk is megvannak a magunk hasfájásai, de most akkor mi a lényeg?"

A frontember szerint a Jane's Addictionben jelenleg annak ellenére is teljes a harmónia, hogy a múltban már három különböző alkalommal oszlottak fel. „Dave Navarróval és Stephen Perkinsszel olyanok vagyunk, mint a testvérek. Az egyik gyerekem épp ma reggel ütötte meg a másikat, de közben utálják, ha nincsenek együtt, a repülőn például egyből egymás mellé akarnak ülni. Na, hát én is így vagyok Dave-vel és Steve-vel. Remélem, ők is ugyanezt mondanák."

A Jane's Addiction negyedik stúdiólemeze, a 2003-as Strays folytatása a jelenlegi tervek szerint valamikor nyáron kerülhet majd a boltokba The Great Escape címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.