Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Péntektől stúdiózik a Down

Október 21-én, azaz e hét pénteken megkezdődnek a Down új anyagának stúdiófelvételei. A hírt Kirk Windstein gitáros jelentette be a Facebookon. Mint azt New Orleans legjobbjai többször is elmondták, a zenekar nem komplett nagylemezben, hanem több különálló EP-ben gondolkodik.

A dobsávokkal kezdődik meg a Down új dalainak felvétele október 21-én, de hogy pontosan hány témát rögzít most a banda, azt egyelőre még nem tudni. Annyi bizonyos, hogy a hónap végén még két koncert vár rájuk hazai pályán, New Orleansben, novemberben pedig Dél-Amerikában játszanak, így vagy spontán módon vesznek fel egy kisebb adag dalt, vagy szakaszosan dolgoznak majd. A basszusgitár-témákért természetesen Patrick Bruders a felelős, aki hivatalosan nyáron vette át Rex Brown helyét a bandában.

„Négy EP-t csinálunk majd, amelyek közül mindegyik más lesz", mondta Kirk a Radio Metalnak még júniusban. „A hangzásunknak sok eleme van, úgyhogy a négy anyag is eltérő karakterrel rendelkezne. A dalok, amiken most dolgozunk és hamarosan rögzíteni kezdünk, kemény és súlyos Down témák. Aztán lesz egy lágyabb cucc, meg egy lassabb, doomos is. Mindenből egy kicsit..." A döntés indoka természetesen nem is lehet más, mint a hagyományos hanghordozók kipusztulása. „A zeneipar kurva szar állapotban van, senki sem vesz semmit. Az emberek ingyen akarják megkapni a zenéket... Megpróbálunk kicsit eltérő dologgal előrukkolni, amit olcsóbb megvásárolni. Hat dalt letölteni is kevesebb pénzbe kerül majd. Azok az idők elmúltak, amikor az emberek lementek a lemezboltba vásárolgatni, ilyen ma már nem igazán létezik. Úgyhogy megpróbáljuk kicsit megkavarni a dolgokat."

Tavasszal a csapat másik gitárosa, Pepper Keenan is az EP-s megfejtés mellett tört lándzsát. „Azt hiszem, megpróbálunk elkészíteni négy EP-t, amiket az artworkkel kötünk majd össze. Először kihozhatunk egy kibaszott kemény anyagot, másodjára az akusztikus nótákat, amiket már jó ideje őrizgetünk, aztán a harmadikon lehet valami ezektől teljesen eltérő. Az utolsóra pedig kerülhetnének megint végzetterhes, súlyos dolgok. Visszafelé haladunk mostanság. Az első album már nagyon rég jött ki, és most ugyanazt a rezgést érezzük: egyszerű, lemeztelenített, lényegretörő az új anyag. "

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.