Shock!

december 10.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Paul D’Amour lett a Ministry új basszusgitárosa

Paul D’Amour, a Tool korai korszakának basszere lett a Ministry turnéfelállásának új tagja. A zenekar nyáron Budapesten is fellép.

0530paul

Paul D’Amourt, a Tool korai korszakának basszerét igazolta le a Ministry az aktuális felállásba, így a június 16-án startoló európai turnén már ő játszik majd Al Jourgensenék oldalán. „Akkoriban Timothy Learyvel laktam, aki a turnéra adott nekem pár palack folyékony LSD-t”, idézte fel első találkozását Paullal Al. „Mindig cseppentettem belőlük párat a whiskey-s üvegembe, amit felvittem a színpadra, és a koncertek közben nagyjából az üveg fele elfogyott. A ’92-es Lollapaloozán, talán San Franciscóban lejöttem a színpadról, és ketten ott vártak a backstage-ben, hogy gratuláljanak a bulihoz. Odaadtam nekik a Bushmillst, de megfeledkeztem róla, hogy LSD van benne. Megitták, és utána két-három napig rajta voltak a tripen. Nem értették, mi történik velük, és teljesen kikészültek, már mindenféle öngyilkossági segélyvonalakat akartak hívni! Mint kiderült, Paul és Maynard voltak azok a Toolból. De utólag megköszönték nekem az élményt, és Paul azt mondta: ettől lett igazán pszichedelikus banda a Tool! Ez azért elég kozmikus, nem igaz?”

D’Amour annak idején a Tool Undertow albumán és Opiate EP-jén játszott, az Ænima lemez felkészülési szakaszában adta át a helyét a csapatban Justin Chancellornek. Azóta elsősorban film- és televíziós zenéken dolgozott.

A Ministry újabb magyarországi koncertje július 11-én lesz az A38 Hajón. A jegyek túlnyomó többsége már elfogyott a fellépésre. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.