Shock!

május 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Passzol a stílusunkhoz a zene, csak nagyszabásúbbnak és töményebbnek tűnik ezekkel a grandiózus hangzásképekkel”

Április 12-én jelenik meg a feröeri Týr új albuma. A Battle Ballads már a kilencedik nagylemez a viking metálosoktól, és most végig lehet hallgatni.

0207tyr

A Metal Blade-nél érkezik a mai napon a Týr új lemeze, a Battle Ballads. Heri Joensen énekes/gitáros, Hans Hammer gitáros, Gunnar Helmer „Gunz" Thomsen basszer és Rieckmann Tadeusz dobos kissé más megközelítéssel készítették el a lemezt, mint a korábbiakat, és ebben a 2020-ban rögzített, szimfonikus A Night At The Nordic House koncertlemeznek is alapvető szerepe volt. „Nem véletlenül nevezik a klasszikus zenét klasszikus zenének, hiszen ez a zenealkotási módszer a klasszikus módszer – mondja Joensen. – Olyan epikus hangzásképek jönnek így létre, amelyek tökéletesen passzolnak a Týr-féle metálhoz. Így most minden új dal teljes nagyzenekari hangszereléssel készült. Ami a címet illeti, mindenképpen kétféle balladáról beszélhetünk. Sokan a hajmetálra asszociálnak erről a szóról, mi azonban középkori értelemben vett balladákról beszélünk. Néhány lágyabb részt leszámítva ez itt nagyon is direkt heavy metal némi tyr_cfolkos és komolyzenei hatással. Nem igazán tudom, minek lehetne nevezni: power, viking, folk... Passzol a stílusunkhoz, csak nagyszabásúbbnak és töményebbnek tűnik ezekkel a grandiózus hangzásképekkel."

A dallista az alábbi:

01. Hammered
02. Unwandered Ways
03. Dragons Never Die
04. Row
05. Torkils Døtur
06. Vælkomnir Føroyingar
07. Hangman
08. Axes
09. Battle Ballad
10. Causa Latronum Normannorum

Az album a megjelenés örömére most teljes egészében, hivatalosan végighallgatható. A csapat legutóbbi sorlemeze 2019-ben jelent meg Hel címmel.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.