Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Parkinson-kóros Ozzy Osbourne

Parkinson-kórt diagnosztizáltak tavaly Ozzy Osbourne-nál. A 71 éves énekes a Good Morning America műsorban jelentette be mindezt családja körében.

0110ozzy

Exkluzív interjút adott az utóbbi évek egészségügyi kálváriájáról Ozzy Osbourne és családja a Good Morning America tévéműsorban. A beszélgetés legmellbevágóbb részlete mindenképpen az volt, amelyben Ozzy bejelentette: tavaly Parkinson-kórral diagnosztizálták. „PRKN 2-ről beszélünk”, tette hozzá felesége és menedzsere, Sharon. „A Parkinsonnak számos különböző típusa van. Semmiképpen sincs szó halálos ítéletről, de bizonyos idegekre hatással van a szervezetben. Egyszer jó napod van, utána megint, aztán a következő nagyon rossz.” „Tartozom a rajongóknak annyival, hogy elmondjam nekik: Parkinsonom van”, szögezte le Ozzy. „Remélem, kitartanak, és továbbra is mellettem állnak majd, mert szükségem van rájuk. Nem tudok jól titkot tartani, és nem élhetek tovább így, mert lassan kifogyok a kifogásokból…”

Ozzy elárulta: esése utáni műtétjeit követően jobban van, de nem teljesen. „Az egyik karomban a műtét óta zsibbadást érzek, a lábaim pedig mindig kihűlnek. Nem tudom, hogy ez a Parkinson miatt van-e így, de hát épp ez a probléma. Mert a műtét során vágtak át idegeket is. Soha azelőtt nem hallottam még idegi fájdalmakról, és elég furcsa érzés…”

Ozzyról már a The Osbournes valóságshow idején is sokan valószínűsítették az ott mutatott formája alapján, hogy talán Parkinson-kóros lehet, hivatalosan azonban sosem jelentették be eddig, hogy tényleg az. Az idegsejtek pusztulásával összefüggő Parkinson-kór az orvostudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan, és pontos háttere sem ismert maradéktalanul. Legismertebb tünete a kontrollálhatatlan kézremegés, ám korántsem merül ki ennyiben, lefolyása pedig betegenként is nagyban eltérő lehet: egyesek jól elélnek kisebb kellemetlenségekkel, mások viszont fizikailag és szellemileg is egyaránt teljesen leépülnek benne. A rockszíntérről az utóbbi években Glenn Tipton, a Judas Priest Ozzyval nagyjából egykorú gitárosa volt kénytelen felhagyni az aktív turnézással a Parkinson miatt, a hírességek közül pedig bizonyára a filmsztár Michael J. Fox számít a legismertebb érintettnek, aki szintén búcsút kényszerült inteni hollywoodi karrierjének egészségügyi állapota miatt.

Az énekes új – és minden bizonnyal most már tényleg utolsó – szólóalbuma, az Ordinary Man február 21-én jelenik meg.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#4 Dead again 2020-01-22 10:58
Végtelenül szomorú vagyok emiatt. Megrendítő így látni Ozzyt. Sok erőt és kitartást kívánok!
Idézet
 
 
#3 BZ74 2020-01-21 23:18
Baromira sajnálom az öreget, bár igazából azért lehetett látni évek óta, hogy valami komolyabb gond van. A legutolsó klipben is (egyébként zseniálisan ügyes snittekkel és dramaturgiával) végig ültették, miközben a dinamikát az adta, hogy körülötte állt a bál.
Viszont igazából azt nem tudom, pedig kerestem a választ a könyvében, Tony Iommi életrajzában meg egy csomó egyéb helyen, hogy ő azért alapból is elég furán mozog. Már konkrétan a Sabbathban ilyen "totyogós" volt, szólókorszaka alatt pedig főleg, tehát eleve kellett, hogy legyen valamilyen mozgásszervi, vagy erre kiható baja.
Mindemellett baromira remélem, hogy még sokáig "működni fog", ha nem is aktív zenei szinten. Michael J. Fox is irdatlanul jól bírja.
Idézet
 
 
#2 Chris92 2020-01-21 19:14
Szomorú hír, mondjuk amin Ozzy 70 év alatt keresztülment, azok után minden nap egy ajándék, amit még közöttünk tölt.
Idézet
 
 
#1 Venomádi 2020-01-21 16:19
Kurva szomorú. Remélem még egyszer utoljára odabasznak egyet ezzel a lemezzel. Bár én röhögnék a legnagyobbat, hogy ha gurítana pár év múlva az öreg még egyet.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.