Shock!

május 10.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Paradise Lost: megvan a lemezcím és a megjelenési dátum

Tragic Idol címmel április 24-én érkezik a Paradise Lost új albuma, amelyet ezekben a napokban már nagyban rögzítenek is a brit dark/doom/gót metalosok az angliai Lincolnshire-ben, a Chapel Studiosban. A zenekar dallamos, de mindenképpen súlyos albumot ígér.

A Paradise Lost a napokban kezdte meg a munkát tizenharmadik stúdióalbumán, a Tragic Idolon, amit a legutóbbi, 2009-es Faith Divides Us – Death Unites Ushoz hasonlóan ismét Jens Bogren producerrel készítenek el. Az anyag olyan dalokat rejt majd többek között, mint az Honesty In Death, a Theories From Another World, az In This We Dwell és a címadó téma.

„A zene mindenképpen súlyos, de szerintem ezúttal közelebb áll a klasszikus doom metalhoz, mint a legutóbbi pár anyagunk, és tele van melodikus gitárokkal, rengeteg gitárszólóval", mondta a Shock!-nak a Vallenfyre projekt kapcsán adott interjújában Gregor MacKintosh gitáros. „A billentyűket ezúttal igyekeztünk nélkülözni, amennyire csak lehet, viszont rengeteg gitárharmóniát pakoltunk a nótákba."

A felállás természetesen változatlan, de újdonságot jelent, hogy ezen az albumon játszik majd először a csapatba két évvel ezelőtt érkezett Adrian Erlandsson dobos. Ő legutóbb még nem tudott belefolyni a felvételekbe, ugyanis csupán néhány nappal a lemezfelvétel kezdete előtt vált a banda tagjává, így mindenki úgy látta jónak, ha a session-ütős Peter Damin üti fel a dalokat.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.