Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Paradise Lost: hallgasd meg az Embers Fire 2023-as változatát!

Bemutatta az újravett Icon albumról az Embers Fire mai változatát Paradise Lost. A jubileumi újrakiadás friss felvételének jogi okai vannak.

1007plost

1993. szeptember 28-án jelent meg a Paradise Lost Icon albuma, amely sokkal szélesebb körben ismertette meg a zenekar nevét a közönséggel, mint elődei, és olyan alapdalok szerepeltek rajta, mint az Embers Fire, a Remembrance, a Dying Freedom vagy a True Belief. A zenekar a kiadás harmincadik jubileuma tiszteletére teljes egészében, újból rögzítette az albumot, amely december 1-jén jelenik meg. Annak persze alapos oka van, miért döntöttek e megoldás mellett egy szimpla újrakiadás helyett. „Az Iconra aláírt korabeli lemezszerződésünk értelmében soha nem rendelkezünk majd a jogokkal a zenére vagy a borítóra, így mindenképpen újra kellett vennünk az anyagot és újra kellett húznunk a borítót ahhoz, hogy saját magunk kiadhassuk a harmincadik évfordulóra” – indokolta a döntést Nick Holmes énekes.

Az énektémákat és a dobokat Portugáliában rögzítették a friss változathoz, a többi munka Gregor Mackintosh házistúdiójában, a Black Planetben zajlott Jaime Gomez Arellano produceri felügyelete mellett. Itt debütál majd stúdióban a banda új dobosa, Guido Zima, és most az új borítót is közzétették. „A zenekar fontosnak tartotta, hogy az eredeti Icon-borító tematikáját vigyék tovább, és amikor megtalálták ezt a képet a lvivi licsakivi temetőből, egyértelmű volt, hogy ez jelenti a megfejtést – mondja a kiadvány külsejéért felelős Scott Robinson. – A tudat, hogy a kép Ukrajnából származik, extra jelentést ad neki. Én pedig mindenképpen vissza akartam nyúlni az Icon eredeti színeihez, így aztán ez az arany-vérvörös színösszeállítás erőteljes kombinációnak bizonyult, hogy tényleg bátor, hatásos kép szülessen.”

0724iconA dallista az alábbi:

01. Embers Fire
02. Remembrance
03. Forging Sympathy
04. Joys Of The Emptiness
05. Dying Freedom
06. Widow
07. Colossal Rains
08. Weeping Words
09. Poison
10. True Belief
11. Shallow Seasons
12. Christendom
13. Deus Misereatur

A Widow új változata már ismert, most az Embers Fire-é is meghallgatható. Az új Icon kiadását decembertől Embers Of Europe címmel követi majd turné, ám ennek egyelőre csak részben ismertek az állomásai. A Paradise Lost október 8-án Budapesten is fellépett a Primordial, az Omnium Gatherum és a Harakiri For The Sky társaságában. Nick Holmes és Gregor MacKintosh közös Host projektjének idei albumáról, a IX-ról itt írtunk.

 

Hozzászólások 

 
#5 ZoldAsz 2023-11-09 09:21
Továbbra is érdeklődésre méltó a cucc, de valószínűleg nem több. Az eredetinek nyomában sincs.
Ebből a számból is sajnálatos módon kiveszett így valami jófajta húzás.
Idézet
 
 
#4 Fefa 2023-11-08 06:46
Esélytelen, hogy ezt hallgassam az eredeti helyett, imádom azt a gitárhangzást
Idézet
 
 
#3 hároméves férfi 2023-11-07 15:41
Én imádom az eredetit. Értem, hogy miért kellett újravenni, szíve-joga a zenekarnak, nincs is ezzel gond. De az biztos, hogy nem fogom meghallgatni, mert nem érdekel.
Idézet
 
 
#2 GTJV82 2023-11-07 14:45
Az eredeti jobb. Annak a gitárhangzása jobban passzol ehhez e klasszikus lemezhez, plusz itt azért már hallani, hogy Nick szenved a rekesztésekkel.... egyszerűen nem jönnek elő olyan elánnal, erővel azok a jellegzetesen érces hangok.
Idézet
 
 
#1 Razorblade 2023-11-06 17:21
Teljesen hiteles.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.