Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ozzy: „Nem a világ vége, ha nem jön ismét össze a Sabbath”

Ozzy Osbourne azt nyilatkozta a The Pulse Of Radiónak, hogy mostanában inkább csak a háttérben mormog mindenki a Black Sabbath újonnani összeállásáról, de az énekes biztos benne: előbb-utóbb valaki komolyan is fel fogja dobni a kérdést.

„Jelenleg nagyon jól érzem magam a saját bandámban, vagyis mindenáron nem akarok visszamenni", tette hozzá a frontember. „Ez az egész nem a pénzről szól számomra. Jól akarnám érezni magam, ennyi." Egy másik friss interjúban Ozzy azt mondta, fogalma sincs, hogy jelen állás szerint miért nem képes ismét összejönni az ős-Black Sabbath négy tagja. „Ha fel akarnak hívni, megtehetik. Sosem mondom semmire azt, hogy soha. Ha összejön, az tök jó, de ha nem, akkor továbblépek, nem érezném a világ végének. Semmiképpen sem fogok venni egy nagy doboz zsebkendőt, hogy aztán a hátralévő életemben folyamatosan azokat zokogjam tele... Szeretnék csinálni egy jó lemezt a Black Sabbathtal, meg akarom kapni azt az elismerést, amit olyannyira megérdemlünk. Közben persze a nyomás is óriási lenne. Persze már holnap is mehetnék, hogy elkészítsek velük egy albumot, de az aligha lenne olyan, amire büszke lehetnék."

„A terjedő spekulációk és híresztelések miatt szeretném leszögezni, hogy nem kerül sor a Black Sabbath eredeti négy tagjának semmiféle újjáalakulására, akár lemezfelvételről, akár turnézásról van szó", tette közzé honlapján februárban Geezer Butler basszusgitáros. A nyilatkozat közvetlen előzménye Ozzy egy januári interjúja volt, ahol az énekes azt állította: a háttérben már zajlanak az egyeztetések a négyesfogat következő világkörüli turnéjáról és egy esetleges új albumról is. Geezer tavaly év végén maga is kijelentette, hogy a banda mind a négy tagja szeretne közösen dolgozni a jövőben, igaz, azt is hozzátette, hogy Ozzy aktuális szólóturnéja miatt belátható időn belül nem kerülhet sor a dologra. Tony Iommi és Bill Ward egyelőre nem nyilvánultak meg a kérdésben.

A legendás Osbourne – Iommi – Butler – Ward négyes legutóbb 2005-ben turnézott, közösen utoljára a következő évben jelentek meg nyilvánosan, amikor beiktatták őket a Rock And Roll Hall Of Fame-be. Ezt követően Tony és Geezer ismét összehozták a Ronnie James Dio-féle Sabbath felállást Heaven And Hell néven, Ozzy pedig újból a szólópályájára kezdett koncentrálni. A helyzetet tovább árnyalta Ozzy és Iommi jogvitája a Black Sabbath név használata felett, amelyről végül is peren kívül sikerült megegyezniük.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 kamikaze 2011-05-30 12:00
Tudom, hogy most jó néhány embert kiakasztok, de szerintem a Sabbath a nyilvánvaló alapbanda státuszon felül, mint igazi koncertzenekar sohasem volt igazán nagy attrakció. Lemezen még csak csak hozták sokszor a szintet, de élőben legtöbbször gyengék voltak. Láttam őket Ozzyval, Dioval és Martinnal is, és ezek közül - eléggé meglepő módon -, de az utóbbival voltak a legjobbak. Igaz, azon a bulin Cozy Powell dobolt, aki szenzációs húzást adott játékával a daloknak. Szóval lebegtethetik ezt a kérdést még évekig, mint már oly sokszor, de ha valamikor össze is jönne megint az eredeti felállás, nehogy már azt higgye bárki is, hogy akkor világmegváltó dolgok történnének majd. Még jó, hogy ha tisztességes anyagot írnak, amire, így 60-on felül, egyre kisebb az esély. Bár a doom stílusban talán még lehetnek Iomminak ötletei, de ezt egyre kevésbé látom az utóbbi évek történései alapján. Rosszul esik ezt így leírni, de sajnos megöregedtek, na. Önmaguk paródiájára meg nincs szükség.
Idézet
 
 
-1 #1 Venomádi 2011-05-27 15:38
Elismerést?
A fél világ ezen a bandán nőtt föl, legfőbb inspirációnak mondván őket.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.