Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Open Sesame: még egy új szám az Edguy monumentális válogatásáról

Pénteken, Monuments címmel karrierjének első negyedszázadát összefoglaló válogatást adott ki az Edguy. A kiadványról most meghallgatható a harmadik új szerzemény, az Open Sesame is.

0528edguy

Dupla CD-ből és DVD-ből álló kollekcióval jelentkezett július 14-én a német Edguy. A zenekar 1992-es megalakulásának huszonötödik évfordulóját ünnepli a Monuments című kiadvánnyal, amelyen természetesen ritkaságok is helyet kapnak a legnépszerűbb dalok mellett.

„Miközben összeraktuk az anyagot, ismét tudatosult bennünk, mennyire büszkék vagyunk mindarra, amit megteremtettünk", mondja Tobias Sammet. „Szerintem nincs sok zenész, aki olyan szerencsés, hogy a harmincas évei végén egy huszonöt éves zenekari történetre tekinthet vissza, méghozzá úgy, hogy ebből az utolsó húsz év tagcsere nélkül telt el! Ez az egész még hihetetlenebb, ha tekintetbe vesszük, hogy nem Birminghamből, New Yorkból vagy egy német metropoliszból származunk, hanem egy Fulda nevű kisvárosból, egy olyan helyről, ahol az ember normális esetben legfeljebb csak mendemondák révén tekinthet be a zeneipar kulisszái mögé. Hiszen gyerekként még azelőtt kezdtünk koncertezni az Edguyjal, hogy mi magunk bulikra jártunk volna rajongóként! Aztán elkezdtünk a szülővárosunkon kívül is játszani, majd túljutottunk Németországon, és hirtelen rendszeresen ott találtuk magunkat Ázsiában, Amerikában és Ausztráliában is, mert mindenütt akadtak már emberek, akik szerették a zenénket. És egyre többen és többen is lettek. Számunkra közben mindez teljesen természetesnek tűnt, mert mindig csak a következő lépés számított, közben sosem gondoltunk bele, pontosan mi is történik. De visszatekintve az ember rádöbben, mekkora szerencséje volt."

A csapat idén ad néhány best of programos koncertet is, majd hamarosan az új lemeznek is nekilátnak. A válogatásra feltett extrák közül most bemutatták a harmadik új dalt is Open Sesame címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.