Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

NorthTale: új power/speed-ígéret a Nuclear Blastnél ismert arcokkal

Augusztus 2-án jelenik meg a Nuclear Blastnél a NorthTale első nagylemeze. A csapat alapítói között ismert underground zenészeket találunk.

0503northtale

Bill Hudson gitáros (Trans-Siberian Orchestra, I Am Morbid, ex-U.D.O./Dirkschneider), Christian Eriksson énekes (ex-Twilight Force) és Patrick Johansson dobos (ex-Yngwie Malmsteen, ex-W.A.S.P.) alapította bő másfél évvel ezelőtt a NorthTale zenekart, amelynek felállását később Mikael Planefeldt basszer és Jimmy Pitts billentyűs tette teljessé. A formáció most a világ vezető metalkiadójához szerződött, és Welcome To Paradise címmel jelentetik meg első nagylemezüket augusztus elején. A gyors tempójú heavy metalban utazó csapat zenéjét olyan bandák híveinek ajánlja a kiadó, mint a Helloween, a Sonata Arctica, a Gamma Ray vagy a Stratovarius.

northtale_cA dallista az alábbi:

01. Welcome To Paradise
02. Higher
03. Follow Me
04. The Rhythm of Life
05. Time To Rise
06. Way Of The Light (bónusz)
07. Shape Your Reality
08. Everyone's A Star
09. Siren's Fall
10. Bring Down The Mountain
11. Playing With Fire
12. If Angels Are Real
13. Even When

A csapat első koncertje a Sabaton saját fesztiválján lesz augusztusban, a svédországi Falunban, de utána Japánban is bemutatkoznak. Alább meghallgatható a Shape Your Reality dal még nem végleges változata.

 

Hozzászólások 

 
#4 Equinox 2019-06-04 18:23
Sok mindenben egyetértek, a power metal cimkében is, de az a megoldás, hogy bizony mindkettő power metal. Én nem használom az euro-power metal fogalmat, az amerikai gyökerű az ami US power. Az egyik site-on folyton le heavy/thrash metalozzák a Metal Church, Jag Panzer, korai Savatage, Liege Lord jellegű muzsikát, túl underground ez, hogy elfogadják az emberek power metalnak. Bár az Iced Earth mindenki szerint power metal egyébként.

Az európai power metal is rétegműfaj egyébként errefelé, kell egy képzett énekes, nehéz megtanulni, nem elég "kemény", szóval zsákutca, ha sikert akarsz. Sajnos.
Idézet
 
 
#3 Xanadu 2019-06-04 14:20
Idézet - Equinox:
Tudom, hogy speedet mondtál, de ilyesmi manapság veszettül ritka, vagy thrashbe vagy power metalba hajlott a speed metal, egyszerűen olyan szűk a mezsgye, hogy eltűnt. Szerintem amúgy ez is egy gyors power metal amúgy. (speednek én az Agent Steelt, első lemezes Flotsamet, korai Helloweent '85-ös lemez+EP nevezem)

Power metal bandáink meg voltak azért, elég szép számmal, ráadásul különféle jellegűek (Tűzmadár, Demonlord, Wisdom, Cross Borns [oké kilógnak a felsorolásból], akkor meg Thornwill)


Jó, abban igazad van, hogy speed metalnak nem a korai Strato-, Gamma Ray-vonalat szokás hívni, még ha 10 számból a fele igen gyors is, hanem az általad említetteket, de én meg azzal a béna euro-power címkével nem tudok mit kezdeni. Számomra a power metalt sosem a Hammerfall, a Sonata Arctica (pont a Helloween már sokkal inkább a zordabb számaik miatt) fogja jelenteni, hanem a Metal Church, a Helstar, a Nevermore vagy a Vicious Rumors.

Bár végül is szarni a címkékre, nemdebár? :)

Azok a hazai bandák, amiket felsoroltál... nem akarok rosszmájú lenni, mert való igaz, beleesnek a műfajkategóriáb a, viszont én minőségileg kérdőjelezném meg őket. A Gamma Ray-hez képest a Demonlord meg a Wisdom nem is harmadosztály, hanem amatőr falucsapat, hogy egy focis hasonlattal éljek. A Wisdom mondjuk profi volt produkciós szempontból, de mindegyik számuk ugyanarra az óvodás dallammenetre épült: tucatgagyi, na. A Demonlord ellenben profi sem volt... A Cross Borns pedig nagyon rá akart ülni a Blind Guardian-féle fantasy-vonatra, a különbség köztük viszont akkora, mint a La Fiesta kékfrankos és a Szepsy Magnum Furmint között. :D

És idehaza ők voltak a felső liga ebben a zsánerben, mert nem volt más. A Pokolgép inkább HM, az Ossian pláne, az Omen ugyan valóban power metal, de mint a mesében: hol volt, hol nem volt - nem számítottak igazán első osztályos tényezőnek, max. a kilencvenes évek elején-közepén... Akkor tényleg jók voltak, magam is hallgattam néha az első 3-4 lemezt, de aztán... OKI, bazmeg! :P
Idézet
 
 
#2 Equinox 2019-06-03 22:36
Tudom, hogy speedet mondtál, de ilyesmi manapság veszettül ritka, vagy thrashbe vagy power metalba hajlott a speed metal, egyszerűen olyan szűk a mezsgye, hogy eltűnt. Szerintem amúgy ez is egy gyors power metal amúgy. (speednek én az Agent Steelt, első lemezes Flotsamet, korai Helloweent '85-ös lemez+EP nevezem)

Power metal bandáink meg voltak azért, elég szép számmal, ráadásul különféle jellegűek (Tűzmadár, Demonlord, Wisdom, Cross Borns [oké kilógnak a felsorolásból], akkor meg Thornwill)
Idézet
 
 
#1 Xanadu 2019-06-03 13:39
Egy másodpercnyi egyedi hang sincs itten, mégis jólesik a lelkemnek, valahogy minden a helyén van, vérprofi az egész. És ez csak még demó! Bárcsak idehaza hallhatnék legalább egy, azaz EGY árva speed metal bandát, akik ilyen "tökegyedi" módon tolják a dáridót, de hát...

Az még szomorúbb, hogy SOSEM volt itthon egy valamirevaló power metal csapatunk sem, bezzeg dirty/punkos/motorostalálkoz ós lakossági rockszutykokkal , tizenkettő-egy-tucat Petőfi rádiós alter nyavalygásokkal és réges-rég bepállott nu/MODERN metalos izékkel tele a padlás. Itt is van a legújabb gyöngyszem. Jaj.

https://www.youtube.com/watch?v=cC547LZFr04

Ui.: a Deep Seven válogatás CD-nek viszont örülök, na, ott van pár kiváló produkció - nem a Tej, mert az borzalom! :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.