Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem vagyok az extrémgyorsan elpengetett rengeteg hang híve”

Első saját nagylemezével jelentkezik tavasz végén Esa Holopainen, amelyről most meghallgatható a második dal. Az Amorphis gitárosának önálló projektje Silver Lake néven fut, és rengeteg neves vendég teszi tiszteletét az albumon.

0218esa

Megkezdte nemrég a munkát következő albumán az Amorphis is, ám mielőtt még megjelenne a 2018-as Queen Of Time folytatása, egy szólólemez is érkezik a csapat gitárosától. A Silver Lake By Esa Holopainen néven futó projekt hasoncímű albumát a Nuclear Blast jelenteti meg május 28-án. „Az elmúlt néhány évben igen sok zenét írtam, és nem mind szólt amorphisosan”, mondja Esa, aki eleinte bizonytalan volt, hogy instrumentális vagy vokális lemezt akar-e készíteni. A végeredmény azonban egy vendégekkel teli, változatos, néhol a ’80-as éveket idéző, néhol melankolikus, másutt egyenesen popos mű lett. „Mindössze egyetlen dolgot tudtam biztosan: hogy nem én leszek a Silver Lake énekese. Ha az emberek gitárosok szólólemezeire gondolnak, technikás dolgokra asszociálnak, meg extrémgyorsan elpengetett rengeteg hangra. Én viszont nem vagyok az efféle zenék nagy híve. Amikor zenét írok, mindig érdekes dalokban gondolkodom, nem pedig öncélú tekerésben.”

silverlake_cA dalok és a számokban szereplő vendégek listája az alábbi:

01. Silver Lake
02. Sentiment (feat. Jonas Renkse)
03. Storm (feat. Håkan Hemlin)
04. Ray Of Light (feat. Einar Solberg)
05. Alkusointu (feat. Vesa-Matti Loiri)
06. In Her Solitude (feat Tomi Joutsen)
07. Promising Sun (feat. Björn „Speed" Strid)
08. Fading Moon (feat. Anneke Van Giersbergen)
09. Apprentice (feat. Jonas Renkse)

Az Esa mellett Nino Laurenne által producerelt lemezről most meghallgatható a Ray Of Light című dal, benne a Leprous frontemberével, Einar Solberggel. Holopainen az Amorphisszal remélhetőleg még idén eljut Magyarországra is, méghozzá a Nightwish vendégeként. A fennálló járványhelyzet miatt az eddig már kétszer elhalasztott, először tavaly december 7-re, majd idén május 31-re tervezett bulit a mostani tervek szerint november 30-án rendezik, a helyszín a Papp László Sportaréna lesz, ahol a Nightwish és az Amorphis előtt a Turmion Kätilöt játszik majd. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#2 bogar 2021-05-15 22:39
Engem az Amprphis-szal ki lehet kergetni a világból, de ez a két dal nagyon jó.
Idézet
 
 
#1 Barcs Bence 2021-05-15 06:39
Ez egy csodálatos album lesz a két előzetes dal alapján, teljesen más köntösbe ágyazva képviseli majd mindazt az érzelemgazdag világot, amit Holopainen az Amorphisban is képvisel. Nagyon várom a megjelenést!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.