Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem szidom Axlt, de megértem, hogy mindenki kiakadt a késéseinken”

0921gnrRon „Bumblefoot" Thal szokatlanul nyíltan ismerte el egy friss nyilatkozatban, mennyire idegesítették W. Axl Rose notórius késései a Guns N' Roses koncertjeiről az elmúlt években. A gitáros örül, hogy az énekes már felhagyott vállalhatatlan szokásával.

„Már elég régen nem fordult elő hasonló", mondta Bumblefoot a VOC Nation Radio Networknek Axl legendás késéseiről. „De annak idején sokáig tartott, és nem olyasmiről van szó, ami felett az ember simán átsiklik, vagy úgy tesz, mintha meg sem történt volna. Egyértelműen nekem voltak emiatt a legnehezebb pillanataim a zenekarban. Mindig szem előtt tartok egyetlen roppant egyszerű tényt: azért zenélsz, hogy az emberek örüljenek. Lenyomsz egy show-t, szórakoztatsz, hívhatjuk akárhogy, annyi a lényeg, hogy boldoggá akarod tenni a közönséget. Közben persze magadat is, és megosztod velük ezt az örömöt. Bármi, ami ezzel fordított hatást vált ki, szöges ellentétben áll a zenélés céljaival. Ha ott van húszezer ember, akik dühösek, mert várniuk kell... Már úgy értem, a francba is, ha öt perccel tovább kell várakoznom az orvosi rendelőben vagy a dugóban, már ideges vagyok, szóval képzeljük el, hogy milyen, amikor ez az öt perc két órára nyúlik. Totálisan megértem, akiket ez felháborít. És nem arról van szó, hogy nem érdekelt a téma, de nem is tudtam ellene tenni semmit."

Bumblefoot egyértelművé tette: Axl késései igenis befolyásolják a zenekar koncertjeinek látogatottságát. „Nem csak az emberek megváratásáról beszélünk, hanem arról a tényről is, hogy ha megteszed ezt valakivel, akire, mit tudom én, a bébiszitter vár otthon, netán négy óra múlva fel kell kelnie, hogy munkába induljon, vagy simán csak nem járnak már a buszok, az azt fogja eredményezni, hogy az illető legközelebb már nem vesz jegyeket. Inkább otthon marad, nem megy el a koncertre, és nem tisztel meg bennünket a jelenlétével, mivel kibasztunk vele, és ilyen méltatlan helyzetbe hoztuk. Én magam is azt választanám ebben a helyzetben, hogy a következő koncertre már nem megyek el. Baromi sok dühös visszajelzés érkezett hozzám az emberektől emiatt, és teljesen jogosan. Nagyon örülök neki, hogy mostanában már nem történik ilyesmi, és időben megyünk ki a színpadra, időben kezdünk, időben zárunk. Sőt, néha még korábban is, mint ahogy kiírták. És tudom, hogy a rajongók is boldogok, mert nincs késés. Persze olyanok is akadnak, akik azt mondják, hogy hé, ez egy rockbuli, simán belefér, hogy három órát késnek. Talán neked igen, haver, de húszezer másik embernek nem... Mindenki felelős a tetteiért. A lakbér sem annyi, mint a '70-es években volt, sokkal többen élnek egyik napról a másikra, mint akkoriban, és ezzel egyszerűen nem baszakodhatsz. Most természetesen nem szidom Axlt vagy ilyesmi, simán csak megértem, hogy mindenki kiakadt a késéseken. És mondom, boldog vagyok, hogy most már sokkal jobban csináljuk ezt az egészet."

Noha korábbi nyilatkozatai alapján Bumblefoot egy új Guns N' Roses lemezt is szeretne már elkészíteni, a legutóbbi hírek szerint belátható időn belül nem várható semmilyen új produkció a csapattól. Noha augusztusban egy napra kikerült a netre egy Going Down című, eddig ismeretlen és kiadatlan dal Tommy Stinson basszer énekével, ahol Axl csak a vokálokban szerepelt, a zenekar záros határidőn belül mindenhonnan töröltette a felvételt, amelyről az sem derült ki biztosan, pontosan mikor készült. Egyelőre friss koncertdátumaik sincsenek.

 

Hozzászólások 

 
#6 queensryche999 2013-09-24 01:49
*Ehh...megszokásból nagybetű lett a Föld.
Idézet
 
 
#5 queensryche999 2013-09-24 01:47
Rendben, viszont a két zenekar ég és Föld az elmúlt 18 év kreatív termésének tükrében. (Ezt még akkor is bátran állítom, ha a Heep-diszkográfiát és koncerttevékeny ségét bevallottan nem ismerem annyira behatóan.)
Idézet
 
 
+5 #4 Zsolti 2013-09-23 08:29
Maradjunk, de speciel a Uriah Heep-ben is egy alapítótag maradt mára, aztán arra mégse mondja senki, hogy "Uriah Heep-nek hívott zenekar" - habár tényleg úgy hívják őket. :D
Idézet
 
 
+4 #3 queensryche999 2013-09-22 21:49
Mármint egy Guns N' Rosesnak hívott zenekar, maradjunk ennyiben.
Idézet
 
 
+4 #2 Vasút 2013-09-22 11:12
Ritka, hogy egy befutott "sztár", aki dollármilliókat keres évente ilyen emberközelien lássa a világot. Neki biztosan nincs azzal problémája, hogy mikor megy el az utolsó busz és, hogy kevesebbet kell esetleg aludni egy éjjeli késés miatt.
Idézet
 
 
+8 #1 Zsolti 2013-09-22 09:10
Nem lennék meglepve, ha holnap azt olvashatnám ugyanitt, hogy Ront kirúgta Axl a nyilatkozata miatt...
'94-ben Gilbyt ennél kevesebbért is repült. WAR (magához képest) lehiggadhatott, ha ezen most nem pöccen be. Vagy csak még nem olvasta. :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.