Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem érzek vágyat arra, hogy felemeljem a telefont és felhívjam Ritchie-t”

0801ianritchieSzombaton ismét Magyarországon koncertezik a Deep Purple, akiktől immáron két évtizede kilépett Ritchie Blackmore, a csapat azonban a mai napig rendszeresen kapja róla a kérdéseket az interjúkban. Ian Gillan énekes ismét leszögezte: semmi kedvet nem érez magában ahhoz, hogy ismét felvegye a kapcsolatot a gitárossal.

„A legkevésbé sem", válaszolta Gillan az argentin Vorterix Rock 103.1 rádióállomás azon kérdésére, hogy érezte-e valaha is az ingerenciát az újonnani kapcsolatfelvételre Ritchie Blackmore-ral, főleg Jon Lord tavalyi halálának fényében. „Jonnal nagyon közeli kapcsolatban voltunk: együtt vacsoráztunk Tokióban, együtt vacsoráztunk Párizsban, folyamatosan emaileztünk, és a viszonyunk mindvégig fantasztikus maradt. Jon több mint tíz éve kilépett a zenekarból, de továbbra is nagyon közeli személyes barátunk volt, és természetesen a Deep Purple keresztapja is egyben. Ritchie esetében viszont teljesen más a helyzet."

Gillan szerint a Deep Purple már nem létezne, ha Blackmore az 1993-as The Battle Rages On... lemez után nem lép ki a csapatból. „A koncertek egyre rövidebbek és rövidebbek voltak, és a közönség is egyre fogyott. Kis csarnokokban játszottunk, és még ezek is csak félig teltek meg. Ritchie pedig minden este lesétált a színpadról. Aztán amikor húsz éve elment, elállt az eső, kisütött a nap, és akárcsak mások, Jon Lord is ismét egyenesen kezdett járni, az egész személyisége új erőre kapott. Akárcsak Roger Glover és Ian Paice: ahelyett, hogy folyamatosan védekezzenek vagy meghunyászkodjanak, ha valamivel feldühítették Ritchie-t, visszaváltoztak ugyanazon emberekké, akik eredetileg voltak. Véget ért egy helyzet, mindannyian örültünk neki, és onnantól fogva újjáépítettük magunkat. Persze azóta annyi idő telt el, hogy már csak a szép dolgokra emlékszünk: Ritchie is nagyszerű zenészként, előadóként, dalszerzőként él bennünk, meg persze a volt szobatársamként, hiszen általában vele voltam együtt. De történt vele valami, és az a kapcsolatunk végét jelentette. És nem, nem érzek vágyat arra, hogy felemeljem a telefont és felhívjam, vagy elmenjek vele kajálni, vagy összefussak vele Párizsban, netán Tokióban. Remélem, jól van, és remélem, boldog. De ennyi."

A Deep Purple augusztus 3-án Székesfehérváron, a FEZEN-en játszik a Now What?! című remekül sikerült új album turnéja keretében.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.