Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Napi három groupie volt az átlagom a hőskorban”

0513spStephen Pearcy, a Ratt frontembere szerint még idén megjelenik a dél-kaliforniai sleaze rock’n’rollerek új nagylemeze, de az énekes jelenleg elsősorban most kiadott önéletrajzi könyvének promóciójával foglalkozik. Az írásban természetesen egymást követik a kompromittálóbbnál kompromittálóbb sztorik.

Nemrég jelent meg Stephen Pearcy önéletrajzi könyve, a Sex, Drugs, Ratt & Roll: My Life In Rock , és mivel az idén 54 éves énekes a ’80-as évek egyik emblematikus rocksztárjának számított az Egyesült Államokban, természetesen számos interjút ad a kötet kapcsán. „Arra gondoltam, az emberek remélhetőleg arra gondolnak majd a könyv elolvasása után: nahát, nem is akkora pöcs ez a fickó! Írni akartam egy könyvet, és annyit mondani vele, hogy hé, néha történnek szar dolgok. Az emberek átmennek mindenféle ügyeken, itt van az én sztorim, amiből talán te is tanulhatsz valamit – miközben egy pillanatig sem gondolod azt, hogy amit annak idején csináltunk, az követendő példa. Mert ha úgy élsz, meg fog ölni – ahogy egyikünket meg is ölte”, magyarázta Pearcy a VH1 Radio Networknek.

Stephen a könyvben bőségesen ecseteli drogos és csajos ügyeit, de a Culture Brats kérdésére elmondta: Gene Simmonsszal ellentétben neki fogalma sincs, hány nővel volt együtt élete során. „Olyan napi három groupie volt az átlagom a hőskorban, de voltak normális párkapcsolataim is, amik eltartottak egy ideig. Ám alapvetően azt mondtam magamnak, hogy amíg nem házasodom meg, addig egyedül vagyok. Olyan voltam, mint egy kölyök, aki beszabadult az édességboltba. Sosem maradtam egy vágányon, minden áldott nap a zsákbamacskát kerestem.”

Pearcy olyan sztorikat is megoszt a könyvben, mint például amikor a szomszédjában élő Eddie Van Halen mindig nála rejtette el a vodkáját, hogy felesége ne tudjon a piálásról. „Megpróbált kimaradni a balhéból, és amikor a szomszédjába költöztem, úgy állt hozzá, hogy végre van egy bűntársa. Nem tudom, pontosan miken ment keresztül akkoriban, de nagyon régóta barátok voltunk. Még az egyik Porschémat is összezúztam egyszer, amikor full piásan hazahajtottam tőle… Mindannyian a saját sikerünk és mértéktelenségünk áldozatai voltunk, és még akkor is fedeztük egymást, ha nem is igazán ismerted a másikat. Akkoriban ez így ment, és soha nem lesz már hasonló a jövőben, ami talán szerencsétlen a mostanában feltűnő új srácok számára. Először is soha, semmiben nem vehetik fel velünk a versenyt, másrészt pedig a lehetőségeik sem lesznek ehhez soha adottak.”

Stephent azért persze zenei kérdésekkel is zaklatták, az énekes pedig a VH1-os interjúban elárulta: a Ratt már dolgozik a visszatérő lemez, a nagyszerűen sikerült 2010-es Infestation folytatásán, ami remélhetőleg már idén a boltokba kerül. „Biztos, hogy nem kell rá megint tíz évet várni. Inkább előbb, mint később megjelenik majd, alighanem még idén, az év vége felé. Tavaly is dolgoztunk a számokon, és Warrennel úgy egy hónapja is írtunk zenéket, és elképesztően jó témákkal állt elő, teljesen felpörgetett velük engem is. Ha rajtam múlna, már most bevonulnék a stúdióba, és felvennék csak egy single-t, hogy az emberek tudják, mire számíthatnak. Nem szeretem vesztegetni az időt, mert azzal csak elveszíted a rezgést. Szóval összekapjuk magunkat, adunk itt-ott pár koncertet, aztán irány a stúdió.”

Az már korábban eldőlt, hogy a lemez producere Brian Howes (Hinder, Daughtry, Puddle Of Mudd) lesz, és Bobby Blotzer dobos szerint semmiképpen sem kell túlcsiszolt anyagra számítani.

 

Hozzászólások 

 
-3 #2 kamikaze 2013-05-14 10:55
Azthiszem nem jó ellenpéldákat hoztál fel a Ratt-al szemben!
Ha csak a frontembereket hasonlítjuk össze, már ott bukik a dolog. Coverdale és Pearcy ugyanis nem egy minőségi szint, nem is érdemes őket egy lapon emlegetni. És akkor a többi hangszeresről, főleg a gitárosokról még nem is beszéltem: Sykes, Vandenberg, Vai, Aldrich, Beach, ááá! Az viszont tény, hogy egy rövid ideig még Warren is a Fehérkígyó tagja volt, legalábbis egy turné erejéig. Nem is jutottak vele sehova. A Mötley is más kaliber, sokkal nagyobb egyéniségek, több jó számuk van. Nem mellesleg Vince is ,,megeszi" kilóra Stephen-t, és az albumaik is jobbak!
Idézet
 
 
#1 denpatrik 2013-05-14 00:04
Ez fain! A Ratt Szerintem eléggé alábecsült banda,többet érdemelnének az olyan felkapott bandák helyett mint mondjuk a Motley Crue vagy Whitesnake,lega lábbis ennél a kettőnél én mindnképpen szivesebben hallgatok a Ratt-tól akármilyen dalt.
Az új lemezt is várom már.Az Infestation 1nek elment,de ennél én többet várnék.Van két kurvajó gitárosuk(ha jól tudom Charlos Cavazo még náluk van),szval ha Warren és Charlos kitudnának teljesedni azt nagyon megnézném.Meg jó lenne mán valami fasza koncertfelvétel is,főleg h olyanról nemsokat ismerek tőlük .
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.