Shock!

június 17.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mr. Big: totál old school

Régivágású, de modern megszólalású új albumot ígér a januárban visszatérő Mr. Big. A What If... album a tagokat leginkább az első két lemezükre emlékezteti, és az első friss klip, az Undertow is alátámasztani látszik Billy Sheehanék nyilatkozatait. A banda a dolgok jelenlegi állása szerint jövő nyár elején bukkan majd fel legközelebb Európában.

Január 21-én kerül a boltokba a Mr. Big régóta várt visszatérő albuma, mely a What If... címet kapta. Ez lesz a legvirtuózabb hajbanda első lemeze a 2001-es, akkoriban csak Ázsiában kiadott Actual Size óta. A Frontiers gondozásában megjelenő anyagon a klasszikus felállás zenél, tehát Eric Martin énekes, Billy Sheehan basszusgitáros és Pat Torpey dobos mellett ismét Paul Gilbert gitározik, aki utoljára az 1996-os Hey Man-en szerepelt együtt társaival.

A tagok szerint az album a klasszikus korszakot idézi vissza, azon belül is leginkább az 1989-es bemutatkozást és az 1991-es Lean Into It-et. Utóbbin szerepelt a Mr. Big áttörését és platinasikereit meghozó ballada, a To Be With You is. „Ez a lemez úgy készült, mint a régiek", nyilatkozta a What If... kapcsán Sheehan. „Akárcsak az első két lemeznél, egy szobában játszogattunk együtt, és így születtek meg a dalok."

A What If... producere Kevin Shirley (Iron Maiden, Dream Theater, Journey) volt, és az amerikai kiadást is a Frontiers gründolja majd. A Mr. Big részletes turnétervei egyelőre nem ismertek, de vélhetően ismét a Távol-Keletre és Európára helyezik majd a hangsúlyt: a csapat Japánban hatalmas arénákat töltött meg 2009-es visszatérő turnéján, de Magyarországon is teltházas koncertet adtak a Dieselben. Egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy márciusban Dél-Amerikában turnéznak majd, nyár elején pedig ismét Európában, de ez még változhat.

Kapcsolódó hír, hogy Eric Martin új szólólemeze, a Mr. Vocalist 3 novemberben jelent meg Japánban. Ez már a frontember harmadik – és a hírek szerint utolsó – albuma, melyen női előadók dalait dolgozza fel. Mint ebből is látszik, a Mr. Big újjáalakulása nem érinti a tagok egyéb érdekeltségeit. Paul Gilbert például épp a héten, november 29-én adott szólókoncertet a Dieselben.

És hogy ne csak a billentyűzetet koptassuk, íme a roppant ígéretes első friss Mr. Big videó is, ami a múlt héten debütált.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.