Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mostantól híd viseli Birminghamben a Black Sabbath nevét

A Black Sabbathról szólt a szerdai nap Birminghamben: a zenekar szülővárosában maga Tony Iommi és Geezer Butler leplezte le a nekik szentelt hidat, és egy kiállítást is megnyitottak a városi múzeumban.

0627sabs

Hidat neveztek el a Black Sabbathról Birmingham városközpontjában, a Broad Streeten, amelyet Tony Iommi gitáros és Geezer Butler basszer adott át június 26-án. Az ötlet egy egyiptomi származású, de Dubaiban élő rajongótól, Mohamed Oszamától származott, aki egy szintén egyiptomi tervezővel, Tarek Abdelkawival közösen dolgozta ki a terveket egy már létező kis híd átalakítására és átnevezésére. Utóbbin egy pad is helyet kapott, rajta Ozzy Osbourne, Iommi, Butler és Bill Ward portréjával, a „Geezer. Ozzy. Tony. Bill. Made in Birmingham 1968" felirattal.

A több száz érdeklődő által látott avatás mellett a Sabbath két alapembere a Birmingham Museum And Art Galleryben is megjelent tegnap, ahol ők nyitották meg a Home Of Metal: Black Sabbath At 50 kiállítást. A zenekar történetéről szóló, különleges relikviákat – így többek között kosztümöket, hangszereket – is felvonultató tárlat szeptember 29-ig lesz látogatható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.