Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mint amikor a hosszútávfutó kivágja az utolsó sprintet”: hallgasd végig a Falconer utolsó albumát!

Június 26-án végre új nagylemezzel jelentkezik a svéd Falconer, ám a From A Dying Ember egyben a banda utolsó munkája is. Az album most teljes egészében végighallgatható.

0515falconer

Utoljára hat évvel ezelőtt, Black Moon Rising címmel adott ki új nagylemezt a folkos elemekkel átszőtt heavy metalban erős Falconer. Stefan Weinerhallék most végre előrukkolnak a folytatással, a From A Dying Emberrel, amelyet Andy LaRocque producerkedése mellett készítettek el, ám egyben a banda utolsó nekifutását is jelenti. Mindez persze nem okozhat akkora meglepetést, hiszen a Falconer évek óta leállt a koncertezéssel is.

„A döntés hátterében semmiféle drasztikus vagy hirtelen ok nem húzódik, de az utóbbi években egyre inkább erősödött bennünk az érzés, hogy itt az ideje továbblépni, és valami újba fogni, legyen az akármi”, írta a Facebookon Weinerhall. „Az új album előtt már úgy éreztem, hogy noha imádom a Falconer zenéjét, túlságosan is tisztában vagyok vele, miként kell megírni, mint ahogy azzal is, mik a saját elvárásaim és korlátaim, ha Falconer-dalokon dolgozom. Kicsit talán túl biztonságosnak, túl ismerősnek tűnt az egész folyamat. Ezért aztán úgy döntöttünk: olyan jó albumot szállítunk le búcsúzásként, amilyet csak tudunk, és tényleg odafigyelünk, hogy minden Falconer-stíluselem meglegyen és maradéktalanul érvényesüljön a dalokban. A ballada a lehető legballadásabb, a folkos dal a lehető legfolkosabb, és így tovább. A döntés, hogy ez lesz a búcsúlemezünk, újonnan megtalált szikrát és elkötelezettséget eredményezett nálam dalszerzőként: mint amikor a hosszútávfutó kivágja az utolsó sprintet. Semmiképpen sem akartunk elmegy-kategóriás utolsó lemezt készíteni. Ehelyett az volt a cél, hogy felemelt fővel zárhassuk le a banda történetét, így rászántuk az időt a munkára. Persze majd a rajongók döntik el, sikerrel jártunk-e, de zenekarként mi nagyon büszkék vagyunk erre a lemezre, és reméljük, hogy a közönségünk többsége is tisztességes viszlátként értékeli majd.”

Ami a zenei oldalt illeti, az album a csapat szerint kimondottan különleges lett. „Végre lehetőségünk nyílt alkalmazni nyckelharpát és skótdudát is a dalokban", mondja Stefan. „Mindig is nagy vágyunk volt, hogy így is erősítsük a középkori, folkos hangulatot. Emellett pedig megírtuk az eddigi legintenzívebb balladánkat is Rejoice The Adorned címmel, amelyben csak billentyűk és vonósok szerepelnek. Összességében akadnak ezen a lemezen olyan elemek is, amelyek eléggé kilógnának egy átlagos Falconer-albumról. Rengeteg minden történik a dalokban, és sokkal több különböző elemet használtunk fel hozzájuk, mint korábban bármikor."

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

falconer_c01. Kings And Queens
02. Desert Dreams
03. Redeem And Repent
04. Bland Sump Och Dy
05. Fool's Crusade
06. Garnets And A Gilded Rose
07. In Regal Attire
08. Rejoice The Adorned
09. Testify
10. Thrust The Dagger Deep
11. Rapture
12. The Cauldron (digipak bónusz)
13. Portals of Light (akusztikus, digipak bónusz)
14. Long Gone By (akusztikus, digipak bónusz)

A lemez most teljes egészében, hivatalosan végighallgatható. A zenekartagok további karriertervei egyelőre nem ismertek.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.