Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mindketten elmúltunk már negyvenévesek, de agyilag tinédzserek maradtunk”

0524carcassHamarosan elkezdi a dalszerzést a tavalyi Surgical Steel folytatásához a Carcass. Jeff Walker énekes/basszer szerint az inspirációval biztosan nem lesz gondjuk, hiszen pontosan úgy gondolkodnak, mint a klasszikus korszakban…

„Nem tudom, honnan szedjük az ötleteinket”, vallotta be Walker az ARTE Concertnek. „Fiatalabb korunkban könyvekből, filmekből vettük az ihletet, de most már inkább magától jön minden. A Carcassnek megvan a maga saját kis világa, amelyikben létezik. Soha nem tudnánk szerelmes dalokat vagy metalcore-os breakdownokat írni, mert ez a banda másról szól. Nehéz ezt körülírni… A saját kereteink között dolgozunk, és ragaszkodunk is ehhez. Olyanok vagyunk, mint az AC/DC: tudjuk, hogy mi fér bele, és mi nem. Konzisztens a dolog.”

Jeff szerint a fentiek hátterében az áll, hogy ő és Bill Steer igazából ugyanazok maradtak, akik a zenekar alapításakor is voltak. „Bill is és én is olyanok vagyunk, mint Pán Péter: sosem nőttünk fel. Mindketten elmúltunk már negyvenévesek, de agyilag tinédzserek maradtunk. Sosem házasodtam meg, és sosem voltak gyerekeim, szóval ma is megpróbálom megélni a tinédzserkori álmaimat, miközben a kortársaim mind felnőttek, továbbléptek. Manapság nekik már azon jár az eszük, hogy fizessék a jelzálogot, vagy kitöröljék a kölykök seggét. Nekünk nincsenek ilyen problémáink. Szerintem az efféle arcokkal az a gond, hogy állandóan arról papolnak másoknak, hogy azoknak mit szabad és mit nem szabad tenniük. Ez a probléma magával a világgal is: túl sokan akarják előírni a többieknek, mit tehetnek és mit nem tehetnek. Pedig nagyobb hatást érhetsz el másoknál, ha nem dumálsz bele a dolgaikba. Én például nem eszem húst, de eszemben sincs megszabni másoknak, hogy ők ehetnek-e vagy sem. Az ilyesmi egyszerűen nem működik.”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.