Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mindenki arra számít, hogy egy idő után minden visszatér a rendes kerékvágásba, de néha azért elgondolkodom ezen”

Too Mean To Die címmel jelenik meg január végén az Accept új albuma, amely a hattagú új felállás debütálását is jelenti. A zenekar csak jövőre turnéztatja meg a lemezt, Wolf Hoffmann azonban nem igazán tudja, érdemes-e valaha is teljes visszarendeződésben reménykedni turnéfronton.

1003accept

Too Mean To Die címmel jelenik meg némi csúszással, az eredetileg tervezett január 15. helyett január 29-én az Accept új albuma. A legendás banda ismét Andy Sneappel rögzítette az anyagot Nashville-ben. A 2017-es The Rise Of Chaos folytatása a Nuclear Blast gondozásában érkezik, és ezen az anyagon lesz először hallható a banda háromgitáros, friss felállása, amelynek legfrissebb igazolása a tavaly csatlakozott Philip Shouse gitáros. Vele korábban, a szimfonikus turnén már dolgoztak együtt a veterán metálosok. Shouse eredetileg csak pár tavaly novemberi észak-amerikai bulin ugrott volna be Uwe Lulis helyére, aki egy régebbi motorbaleset nyomán szükséges műtétek miatt nem tudta vállalni a koncerteket. A zenekar tagjaiban azonban megfogant az ötlet, hogy akár állandó jelleggel is bővíthetnék vele a felállást, az elhatározást pedig tett követte. Az alabamai illetőségű Shouse azelőtt többek között Gene Simmons szólóbandájában bukkant fel.

Wolf Hoffmann a Kaaos TV-nek adott interjújában most azt mondta: mivel amúgy is otthon dolgozik, hétköznapjait nem igazán érintette a járvány, a turnézás leállása azonban neki is fájt. „Üzleti szempontból természetesen szörnyű ez az egész”, mondta a gitáros. „Az új lemez turnéját egy teljes évvel, 2022-re toltuk el. De ki tudja, bassza meg, hogy mikor kelhetünk ismét útra? És mivel a turnézás nemcsak a legfőbb jövedelemforrásunkat jelenti, hanem tényleg erről szól a banda – hiszen nem stúdiózenészek vagyunk, hanem koncertzenekar –, most tényleg elég rendesen földhöz baszott bennünket a helyzet. Rettenetes.”

Hoffmann korántsem biztos benne, hogy a koncertipar visszaépülhet a járvány előtti szintre. „Mindenki arra számít, hogy egy idő után minden visszatér a rendes kerékvágásba, de néha azért elgondolkodom ezen. Vajon olyan lesz, mint korábban, vagy csak lassan állunk majd vissza egy új, normálisnak tekinthető kerékvágásba? Nem tudom, elérkezik-e a nap, amikor valaki bejelenti: vége, ennyi volt. Lehet, hogy sosem lesz ilyen. Talán arra kell berendezkednünk, hogy valakik azt mondják: vége, mások pedig azt, hogy nincs. Egyesek maszkot viselnek majd, mások nem. Ki tudja, haver? De alap, hogy ameddig széles körben nem oltják be az embereket, addig nem lesznek komoly koncertek. Ám még ha el is jutunk idáig, akkor is lesznek olyanok, akik nem kapták meg a vakcinát. Csak annyit akarok mondani, hogy nem érdemes várni a napra, accept_camikor valaki lecsapja a blokkolóórát, és közli, hogy a járvány világszerte véget ért. Kicsit ilyen lesz, kicsit olyan. Lassan lépünk át majd egy Isten tudja, milyen állapotba.”

A dallista az alábbi:

01. Zombie Apocalypse
02. Too Mean To Die
03. Overnight Sensation
04. No Ones Master
05. The Undertaker
06. Sucks To Be You
07. Symphony Of Pain
08. The Best Is Yet To Come
09. How Do We Sleep
10. Not My Problem
11. Samson And Delilah

A lemezről most bemutatták a Zombie Apocalypse című szerzemény videóját.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.