Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Minden számnak olyan saját karaktere van, minta eleve single-nek készültek volna”

0322lizzyUtoljára tíz teljes évvel ezelőtt készített új nagylemezt a Lizzy Borden, most azonban úgy tűnik, idén végre megérkezhet az Appointment With Death folytatása. A kultikus hard rock/metal-csapat a Metal Blade-nél hozza ki a következő anyagot.

2007-ben jelent meg a legutóbbi Lizzy Borden-album, az Appointment With Death, amelynek kiadása óta a zenekar kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan koncertezett, többek között végre Magyarországra is eljutottak. Most azonban vége a koncertezésnek, az ígérgetések után tényleg ráfordultak a következő album munkálataira. „Az utóbbi tíz évben gyakorlatilag végig turnéztunk”, mondta a frontember Lizzy Borden a The Metal Voice-nak. „Nem láttuk okát kiadni egy új albumot, csak folyamatosan kötöttük le a bulikat a telekre, a nyarakra, és az egész ment tovább és tovább. Aztán a legutóbbi orosz turné után azt mondtam, hogy ennyi volt, befejeztem. Akkor döntöttem úgy, hogy nekiállunk az albumnak. A Metal Blade remek ajánlatot adott, és most értelme is van lemezt csinálnunk. Szóval most minden gondolatommal az albumra koncentrálok, ami még idén megjelenik. Az első single a tervek szerint májusban jönne ki, maga a lemez pedig augusztusban.”

Lizzy ezúttal is tematikus jelleggel közelít a lemezhez, de állítása szerint jobban rágyúrnak majd a dalok önálló arculatára, mint a legutóbbi néhány alkalommal. „Minden számnak olyan saját karaktere van, minta eleve single-nek készültek volna. Nagyjából ezzel a megközelítéssel dolgoztam az egyik legnagyobb albumunk, a ’87-es Visual Lies idején is: noha összefűzte őket egyfajta tematika, mindegyik megállt a maga lábán is. Most pedig visszatértem ehhez a megközelítéshez, ami egy ideje nem volt már jellemző ránk. Rengeteg a vokál a nótákban, talán több, mint valaha, pedig alapból is sok szokott lenni a lemezeimen…”

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.