Shock!

augusztus 11.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Minden fontos lemezpiacon az AC/DC vezeti az eladási listákat

Világszerte az AC/DC vezeti az eladási listákat. A frissen megjelent Power Up lemez minden meghatározó piacon az élre tört.

0921acd

Az Egyesült Államokban, Németországban és Nagy-Britanniában is könnyűszerrel az eladási listák első helyén indított az AC/DC új albuma, a Power Up. Az album 117 ezres példányszámmal kezdett a Billboard-lista első helyén – érdemes megjegyezni, hogy ezzel mindössze a harmadik AC/DC-lemez az 1981-es For Those About To Rock és a 2008-as Black Ice után, amely feljutott az amerikai listák csúcsára. Viszont még így is lényegesen kevesebb ment el belőle a nyitóhéten az Államokban, mint a legutóbbi, 2014-es Rock Or Bustból, amelynek 172 ezres eladása hat éve a harmadik helyre volt elegendő. A Black Ice elképesztő, 784 ezres listavezető eredményét pedig azért nem is érdemes idecitálni, mert akkor a Wal-Marttal kötött megállapodás nagyon sokat dobott a példányszámokon, és ez az eredmény még a fizikai hanghordozók piacának összeomlása előtt, a ’90-es években is kiemelkedően magasnak számított volna. Ezeket leszámítva az 1990-es The Razors Edge jelentette a csúcshelyezésüket, amely ezüstérmet szerzett a maga idejében. Hihetetlen, de igaz: minden idők legsikeresebb rocklemeze, az 1980-as Back In Black „csak″ a negyedik helyig jutott a Billboardon, igaz, azóta már csak az Államokban több mint 25 millió példány kelt el belőle. A fizikai eladások mellett ma már természetesen a digitális példányok és a streaming is beleszámít a listák alapját képező kalkulációkba. Az Egyesült Államokban utóbbi esetben jelenleg egy album dalaira eső 3750 ingyenes stream vagy 1250 fizetős/előfizetésen alapuló stream számít egy eladott fizikai/digitális lemezpéldánynak.

Nagy-Britanniában 62 ezer példány ment el az albumból az első héten, amivel máris ezüstlemez – ez 60 ezer példány után jár –, és érdemes megjegyezni, hogy 53 ezer az eladott albumok közül fizikai hordozó volt. Az élen nyitott az anyag emellett Ausztráliában, Belgiumban, Finnországban, Franciaországban, Írországban, Olaszországban, Új-Zélandon, Norvégiában és Svédországban is, az összesített stream-szám pedig már közelíti a 8 milliót a hivatalos felületeken a dalokra.

 

Hozzászólások 

 
#2 Abigél 2020-11-23 17:42
A név kötelez.
Idézet
 
 
#1 Wiktor 2020-11-23 17:07
Megérdemelten. Jó kis lemez lett ez.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.