Shock!

július 21.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mindannyiunkban felmerült, hogy nem mentünk-e túl messzire ezzel a lemezzel”

Új dallal jelentkezett az Amaranthe. A hamarosan érkező Catalyst album egyben az új énekes, Mikael Sehlin bemutatkozásaként is szolgál.

0628amaranthe

A Damnation Flame című single-t mutatta be nyár elején először hamarosan érkező The Catalyst lemezről a svéd Amaranthe. „A Damnation Flame számos tekintetben úttörő jellegű a zenekar életében – mondja Olof Mörck gitáros. – Ez az első Amaranthe-dal szimfonikus elemekkel, és ezt már régóta meg akartuk valósítani, a sötét, vámpíros tematika pedig tökéletesen passzol ehhez a dallamos metálhoz. Emellett itt mutatkozik be az új énekesünk, Mikael Sehlin, akinek minden adottsága megvan hozzá, hogy csatlakozzon az Amaranthe felállásához. Sokoldalúsága, zeneisége teljessé teszi és megerősíti az Amaranthe vízióját az új albumot és összességében a jövőnket illetően.”

Mindez a lemez esetében is újdonságokat hoz. „Mindannyiunkban felmerült, hogy nem mentünk-e túl messzire ezzel a lemezzel, de aztán rájöttem, hogy valójában mindig is ilyenek voltunk. De tény, hogy a The Catalysten színpadiasabbak vagyunk, mint valaha. Azelőtt igazából sosem másztunk bele a szimfonikus-nagyzenekaros vonalba, de most úgy gondoltuk: miért is ne? Hiszen megtehetjük! Annyi volt a lényeg, hogy figyelmen kívül hagytunk minden határt, és valami még kalandosabb dologban gondolkodtunk.”

amaranthe_cA február 23-án megjelenő The Catalystre az alábbi dalok kerülnek:

01. The Catalyst
02. Insatiable
03. Damnation Flame
04. Liberated
05. Re-Vision
06. Interference
07. Stay a Little While
08. Ecstasy
09. Breaking the Waves
10. Outer Dimensions
11. Resistance
12. Find Life

A csapat most az Insatiable-t mutatta be az albumról. Legutóbbi nagylemezük 2020-ban jött ki Manifest címmel. Az Amaranthe a Catalyst turnéján is érinti Magyarországot: március 8-án a Barba Negrában játszanak a Dragonforce és az Infected Rain társaságában. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#2 JamesKent 2023-09-27 22:32
Szemét, ezerszer hallott göteborgi klisékből építkező unalmas zenekar. Egy fillért nem ér a zenéjük.
Idézet
 
 
#1 queensryche999 2023-09-27 18:05
Az énekesek kiteszik a zenekar létszámának felét, már csak egy repper hiányzik. :) A Helix-ig minden lemezüket meghallgattam, azóta kevésbé figyeltem, kicsit telítődtem a "patikamérleg-metallal", de senki ne értse félre, ennek is helye van.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.