Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mind meggyengülünk, amikor egy olyan masszív bástya omlik le, mint Jeff Hanneman”

0504jeffUgyan előzetesen senki sem így tervezte, de végül kimondva és kimondatlanul is Jeff Hanneman váratlan és tragikus halála uralta a május 2-ai Revolver Golden Gods díjátadót Los Angelesben, ahol egyszerre volt jelen a színtér krémje, és aki csak tehette, megemlékezett a Slayer gitárosáról. A zenésztársadalom tagjai ezen túlmenően is folyamatosan bocsátják ki a nyilatkozatokat Hanneman tiszteletére.

A Slayer hivatalos tagjai közül eddig egyedül a jelenleg tisztázatlan státuszú dobos, Dave Lombardo adott ki nyilatkozatot Hanneman halála kapcsán. „Mélyen lesújtott és sokkolt Jeff halála, nem jutok szóhoz. Ebben a pillanatban nehéz leírnom, mit érzek, lélekben Kathy Hannemannel vagyok”, írta a Twitteren Lombardo, akiről még mindig nem tudni, júniusban ő játszik-e majd a csapattal az európai koncerteken.

Gary Holt, az Exodus gitárosa, aki bő két éve segít ki Jeff posztján a Slayerben, szintén megrendült a hírek hallatán. „Nem jutok szóhoz. Jeff halálhíre úgy ütött meg, mintha egy tonna tégla zuhant volna a fejemre. Csakis mélyen lesújtó szomorúságot érzek, a sokk a legjobb szó, ami leírja az állapotomat. Jeff, testvérem, megtisztelő volt, hogy megpróbálhattam a legjobbat nyújtani annak érdekében, hogy igazságot szolgáltassak a dalaidnak. Jeff Hanneman csak egyetlenegy van. Csak reménykedni tudok benne, hogy sikerült a nótákat ugyanolyan meggyőzően megszólaltatnom, mint ahogyan írtad és játszottad őket, mert belőled csak egy volt: megváltoztattad a dolgokat magad körül. Öreg barátom, fantasztikus időket töltöttünk együtt életem legjobb koncertjein és turnéin (például a Venom, a Slayer és az Exodus közös turnéján, emlékszik valaki?): ifjú és éhes thrasherekként mindent el akartunk söpörni, és közben hihetetlenül jól éreztük magunkat. Elsősorban ezért is kezdtünk el mind zenélni… Szeretettel és tisztelettel gondolok rád, és a legmélyebb együttérzéssel állok a Hanneman család, illetve a teljes Slayer család mellett. Elmentél, de sosem fogunk elfelejteni, és mindig hiányozni fogsz. Nyugodj békében!”

Tom Araya és Kerry King egyelőre nem nyilatkozott meg hivatalos közlemény formájában, ám utóbbi jelen volt a Revolver Golden Gods díjátadón, és alább megtekinthető, amint – Zakk Wylde oldalán – Hannemant ünnepelteti a közönséggel, majd tósztot mond zenésztársa tiszteletére.

A Hanneman emlékére még egy részleges Pantera újjáéledést is elhozó Revolver Golden Gods gálán forgató Fuse és Horns Up Rocks! egyaránt Hannemanről kérdezte a megjelenteket, így az alábbi videókban Phil Anselmo, Lemmy Kilmister, Rob Zombie, Corey Taylor, David Ellefson, Sebastian Bach, Alexi Laiho, Chris Jericho, Sid Wilson, Chris Fehn, Shawn Crahan és Evan Seinfeld is megemlékezik a metal színtér valaha élt egyik leghatalmasabb riffgyárosáról.

„A hard rock és a heavy metal világában nincs helye és indoka a féltékenykedésnek, az ellenségeskedésnek, a gyűlölködésnek”, mondta a díjátadón tapasztalható egységről David Draiman, a Disturbed és a Device frontembere. „A hatalmas Jeff Hanneman tragikus halálának hírére mindenki számára nyilvánvalóvá vált ez. Legyen az hardcore, thrash, klasszikus, szimfonikus, death, grindcore, metalcore, hard rock és minden más elképzelhető stílus, mindenki egybeforrt a gyászban, és egységesen támogatta a Slayer tábort és a Hanneman családot. Ha egyvalaki elesik közülünk, az mindnyájunkat érint. Mind meggyengülünk, amikor egy olyan masszív bástya omlik le, mint Jeff Hanneman, és arra van szükség, hogy ott álljunk egymás mellett, megnyugtassuk a többieket, csendesen emlékezzünk, majd ismét erősítsük meg magunkat. Ki sem tudom fejezni, mennyire megindító volt a támogatás és testvériség ilyen mértékű megnyilvánulásának részesévé válni. Szolgáljon Jeff emléke és a gála szimbólumként, jelzőfényként mindazok számára, akik megkérdőjeleznék az egymás iránt érzett szeretetünket és elkötelezetségünket.”

Az elmúlt napokban a rock/metal színtér gyakorlatilag összes szereplője megemlékezett egy-egy rövidebb-hosszabb közleményben Jeff Hannemanről.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.