Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mike-nak olyan cuccai vannak tőlünk, amikre már én magam sem emlékeztem”

0512mikeMár csak hetek választják el attól Mike Portnoyt, hogy beugorjon a márciusban tragikus hirtelenséggel elhunyt A.J. Pero helyére a Twisted Sisterben. Jay Jay French gitáros szerint a dobos maga ajánlkozott a munkára, ők pedig megtisztelőnek vették ezt.

„A színpadra lépésre várakoztam a Starland Ballroomban, hogy kimenjek az Adrenaline Mobhoz, és Mike már ott volt", idézte fel a történteket Jay Jay Eddie Trunk műsorában. „Csak ültünk ott az öltözőben és csóváltuk a fejünket, hiszen ez még A.J. halálának másnapján történt, és nem nagyon tudtuk elhinni ezt az egészet. Aztán Mike hozzám fordult, és azt mondta: ha már itt tartunk, csak tudjak róla, hogy május közepétől fogva üres a naptárja, és ha esetleg úgy gondolják, szívesen jönne. Ránéztem: hé, ez egy fantasztikus ajánlat! Hiszen Mike óriási dobos, igazi legenda. Szerintem az Adrenaline Mobban remek csere volt Mike és A.J., és ezt most azért mondom, mert a legtöbben nem értik, technikai értelemben véve mennyire nagyszerű dobos volt A.J. Mike-kal pedig nagyon tisztelték egymást, bizonyos tekintetben testvérek voltak, tényleg. Miután pedig a többiekkel közöltem Mike ajánlatát, mindenkit lenyűgözött a dolog. Szóval innen indult ez az egész."

A gitáros szerint Portnoy személyében egy igazi fanatikus került a csapatba. „Mike valódi fanboy, tényleg. Lejött próbákra, és rádióból felvett kazettákat nyomott a kezembe régi híres bulikról: a Hammerheadsből, Detroitból, a WBAB és a WLIR rádiókból... Olyan cuccai vannak tőlünk, amikre már én magam sem emlékeztem, méghozzá felcímkézve. Azt mondta, épp most találta meg őket, ez a személyes gyűjteménye, és csak meg akarta mutatni nekem... Amikor pedig megkérdeztem tőle, milyen érzés egy olyan zenekarral játszani, amelyre annak idején teljesen rá volt kattanva, azt mondta, fantasztikus. Ha az ő fejével gondolkodom, szerintem ha 15-16 éves korában valaki azt mondta volna neki, hogy egy napon majd velünk zenél, aligha hitte volna el. Szóval számára is nagyszerű ez az egész, nekünk pedig természetesen megtisztelő. Vagyis mindenki jól jár."

„Long Islanden felnőtt tinédzserként a Twisted Sister igazi helyi legenda volt számomra”, mondta korábban Portnoy. „Majdnem negyven évvel és tízezer koncerttel később továbbra is a földkerekség legjobb koncertbandái közé tartoznak, Dee Snider pedig a rocktörténelem egyik leghatalmasabb frontembere. Amikor A.J. elhunyt, egy pillanatig sem hezitáltam, amikor szóba jött, hogy kisegíthetném őket. Nemcsak azért, mert imádom a bandát, hanem elsősorban azért, mert A.J. a barátom volt. Szeretnék az ő emléke és a banda öröksége előtt tisztelegni.”

Portnoy és a Twisted Sister első közös fellépése május 30-án lesz Las Vegasban, hozzánk legközelebb a szlovákiai Topfesten lehet elcsípni őket Pöstyénben, június 28-án. Eddig összesen kilenc buliról van szó idén.

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 Svet 2015-05-18 10:18
Én személy szerint nagyon bírom Portnoyt. És nem csak mint dobost, hanem mint embert is. Pedig sokan rühellik mert hogy állítólag "nagyképű" meg "csak karrier zenész és egyik bandája sem érdekli komolyan" meg ilyen-meg olyan, de nekem nem úgy tűnik. Bár nem találkoztam vele személyesen, de amikor olvastam tőle és némelyiket láttam is videón, interjúkat, azokon egyáltalán nem tűnt ilyennek. Egy nagyon is laza, nyugis, szórakoztató fazonnak tűnt. De ez nyilván csak az én véleményem. És egyébként végre valahova leírták amit én is mindig mondok:Hogy a Twisted Sister nem az AC/DC. Itt vannak bonyolultabb dobtémák is, és ezért nem értem hogy miért mondták sokan azt hogy Portnoynak ez visszalépés technikailag...szerintem tökéletesen illeni fog a Sisterbe, még ha csak egy turné erejéig is tart a közös muzsikálásuk.(Bár én egy új TS albumnak kifejezetten örülnék Portnoy-jal.)
Hisz láthattuk már Portnoyt Dee Sniderrel is, akkor a teljes Twisted Sisterrel miért ne léphetne fel? :D
Bocsi, már nagyon elkanyarodtam az eredeti témától.
Szóval csak annyit akartam hogy ez a Portnoy szerintem fasza gyerek, és tényleg nem is találhattak volna jobbat AJ helyére!
Idézet
 
 
+7 #1 Wildheart 2015-05-16 19:54
Jó gyerek ez a Mike!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.