Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Michael Schenker kedvéért félreteszik a Dokkent?

Szeptember végén új Dokken lemez jelenik meg Broken Bones címmel, ami egyes pletykák szerint akár a legendás kaliforniai hajmetal formáció utolsó anyaga is lehet egy időre. A híreszteléseket az is erősíti, hogy Jon Levin gitáros egy interjúban elismerte: Don Dokken és ő a közeljövőben közös munkát tervez Michael Schenkerrel.

„Pár hete Bulgáriában játszottunk, és állatira megviselt az időzónák közötti átállás", magyarázta Jon Levin (a képen) a The Classic Metal Show azon kérdésére, amely azt firtatta, igazak-e a pletykák a Dokken zenekar esetleges pihentetéséről az aktuális turnékat követően. „Ott ültem reggel hatkor a reggelizőasztalnál Herman Rarebell-lel (a Scorpions ex-dobosa, aki Michael Schenkerrel turnézik az utóbbi időben – a szerk.), és dumálgattunk. Aztán Michael is odajött. Természetesen nagy híve vagyok a játékának, az egyik legkomolyabb hatásomnak számít, és ez szerintem az új Dokken lemez egyes részein is tetten érhető. Azt mondta nekem: játsszunk közösen egy akusztikus turnét nemsokára. Körbenéztem, kihez beszél, de megismételte: velem indulna akusztikus turnéra a jövőben. Mondtam, hogy oké... Don is ott volt, Michael pedig felvetette, hogy majd ő énekel. Nem tudom, komolyan beszélt-e, és azt sem, Don komolyan vette-e, amit mondott, de miután hazaértünk, pár nappal később kaptam egy levelet Michael ügyvédjétől, amiben az állt, hogy Michaelt tényleg nagyon érdekelné a dolog, és azt firtatta, tudnánk-e Donnal hármasban közösen zenéket írni vele. Szóval meglátjuk..."

A szeptember 25-én megjelenő Broken Bonest maga Don Dokken producerelte, a keverést Bob St. John (Extreme, Duran Duran) és Wyn Davis (Black Sabbath, Whitesnake, DIO) végezte, a maszterelésért pedig Maor Appelbaum (Halford, Sepultura) felelt. A dobokat Tommy Lee kaliforniai stúdiójában rögzítette a zenekar, a DVD-s kiadáson pedig egy átfogó dokumentumfilm is szerepel majd a lemez készítéséről. A mostani felállásban Don és Jon mellett Mick Brown dobol és Sean McNabb basszusgitározik.

Az album dallistája az alábbi:

01. Empire
02. Broken Bones
03. Best Of Me
04. Blind
05. Waterfall
06. Victim Of The Crime
07. Burning Tears
08. Today
09. For The Last Time
10. Fade Away
11. Tonight

Michael Schenkerhez kapcsolódó hír, hogy a gitáros az eredeti kiírással szemben mégsem indulhat észak-amerikai turnéra októbertől Robin McAuley énekessel, a frontember ugyanis egyelőre ismeretlen okból visszalépett a körúttól. A turnén így David Van Landing áll majd a mikrofonnál. McAuley és Schenker utoljára majdnem két évtizeddel ezelőtt turnézott közösen. Schenker legutóbbi lemeze, a Temple Of Rock tavaly ősszel jelent meg.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.