Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: Hetfieldnek 846, Kirknek több mint 300 ötlete gyűlt össze

A Metallica ezekben a napokban már nagyban járja Európát az aktuális turnéval, ám mostanában már mindenki azt kérdezi tőlük, hogy állnak a friss ötletekkel. Mint az a Rolling Stone magazin monstre interjúiból kiderült, összességében még nem túl jól...

„Csak 846 riffem van", mondta James Hetfield a magazin kérdésére. „Az iTunes segítségével pontosan látod, mennyi minden gyűlt össze, és ebben még nincsenek benne a beállások alkalmával született témák. Tudod, hogy megy ez: bedugod az erősítőbe a gitárt, amitől hirtelen jó érzésed támad, és egyből elő is jössz egy gitártémával. Innentől kezdve persze felvenni is muszáj. Lars, a Metallica raktárosa pedig megszállottja annak, hogy minden egyes megszületett dolgot alaposan átvizsgáljon, elemezzen: hé, ez nagyszerű lehet! És valóban, mind az lehet. De épp most született egy új témám... Ez ebben a huszonkettes csapdája: van egy riffed, ami valamikor öt éve született a turnén, és baromi jó. Vajon ma is ugyanazt érzem benne, mint akkor? Nem kell aggódni, úgyis felbukkan valami még jobb..."

Hetfield szavai szerint a dalírás nem halad túl gyorsan. „Ezen a héten is interjúkat adunk, fotózásokra járunk, videókat készítünk, és persze próbáljuk a fekete lemezt is a turnéra. Nagyon szeretnék már leülni, és dalokat írni anélkül, hogy mással kellene foglalkoznom..."

Kirk Hammett szintén arra célzott a beszélgetésben, hogy még korántsem pörög teljes fordulatszámmal a motor. „Már kábé két éve mindenki úgy tudja, hogy dalokat írunk, de olyan ez, mintha csak a hegyoldalban állnék: ott van a csúcson az a nagy szikla, amiről tudom, hogy a napokban elkezd lefelé gurulni, és amikor ez megtörténik, nem leszünk képesek megállítani. De ez a nap még nem érkezett el. Mindenkinek az új lemez jár már a fejében. Amikor befejeztük a tavalyi harmincéves jubileumi bulikat, arra gondoltam: egy év, és ötven leszek. Vajon ez azt jelenti, hogy még két lemez van bennem? Vagy három? Vagy más tempót futunk majd, és öt? Ki tudja? Egy dolgot már megtanultam: ebben a zenekarban nincs értelme jósolgatni, mert valami úgyis történik, ami totálisan megváltoztatja a dolgokat..."

Robert Trujillo saját bevallása szerint nagyjából húsz olyan ötlettel rendelkezik, amivel nagyon elégedett, ami mindenképpen előrelépés a Death Magnetichez képest, oda ugyanis csak kettőt szállított le. „Igaz, az egyikből végül azért kifejlődött a Suicide And Redemption... De Hetfield egy dalszerző gép. Kirknek is több mint háromszáz ötlete van, és még ott vannak a koncert előtti jammelések anyagai az utóbbi évekből... Nekem húsz olyan koncepcióm van, amikben hiszek, és ezzel elégedett vagyok. A legjobb a Black Sabbath Vol. 4. albumának egyik riffjére emlékeztet..."

 

Hozzászólások 

 
+4 #3 rotten 2012-05-21 17:42
Remélem a jövő év folyamán kiadják majd, stílszerű lenne a Kill 'Em All után 30 évvel.
Idézet
 
 
+5 #2 Baromarcú Faszkalap 2012-05-21 14:41
Lesz az 2014 is
Idézet
 
 
+4 #1 Metal 2012-05-21 14:39
Várom már a lemezt de tudom h 2013előtt nem is szabad álmodozni róla :D
Amúgy Hetfield kezd a régi lenni ismét ahogy nézem itt a koncertfelvétel eket.
Kifejezetten jól éenekel és marha jól tolják a Black albumot. :D

http://www.youtube.com/watch?v=tokTuu1IhJY&feature=autoplay&list=PL65D1ECAAC18667D7&playnext=2
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.