Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: a fekete album súlyosabb, maibb változatán dolgoznak

A legutóbb előjött thrashes, zúzós és gyors témák helyett inkább groove-osabb, lényegretörőbb dalokat írt az utóbbi időben a Metallica – árulta el Lars Ulrich egy friss interjúban. A csapat jelenleg hét-nyolc nagyjából kész nótával rendelkezik, de 2013 előtt gyakorlatilag biztosan nem jelenik meg az új anyag.

A Metallica már nagyban dolgozik a 2008-as Death Magnetic – illetve a megmaradt négy dalt tartalmazó Beyond Magnetic – folytatásán. A munka alapjait nagyrészt azok a riffek, témák, vázlatok jelentik, amelyeket a zenekar a hagyományos koncertek előtti jammelések során rögzített az elmúlt három évnyi turnézás során. „Nagyjából hét-nyolc dalunk elkészült már", mondta Lars Ulrich dobos a Rolling Stone-nak. „Ciklikusan melózunk: előjövünk valamivel, aztán kicsit érni hagyjuk, a következő témára ugrunk, előjövünk valami alapvetővel, majd azt is otthagyjuk, és visszatérünk a korábbiakhoz. Jövő hónapban megkezdjük az alapok kistafírozását is: itt megduplázunk egy részt, amott belefűzünk valami középtempót..."

Lars szerint a következő Metallica lemez nem lesz olyan thrashes és komplex, mint a Death Magnetic volt. „Ha a Death Magnetic az ...And Justice For All utáni logikus lépésnek illett be, az új anyagot leginkább egyfajta súlyosabb fekete albumként tudnám jellemezni. Olyan mélységű komplexitás biztosan nem várható tőle, mint a Death Magnetictől. Az eddig született dolgok jóval groove-orientáltabbak, tulajdonképpen a súlyosabb változatát jelentik annak, amit a korai '90-es években csináltunk. Persze a Justice-on is ott volt a Harvester Of Sorrow, ami egy tök szimpla, ötperces nóta, és a Reload Fuelja is igazi bomba a koncerteken. Mostanában ilyen típusú rövidebb, lényegretörőbb témákban gondolkodom."

Lars szerint nem valószínű, hogy az ismét Rick Rubin producerrel készülő új Metallica lemez 2013 előtt megjelenne. A csapat addigra egy 3D-s mozifilmmel is előrukkol majd.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 mrataxi 2012-01-10 12:21
Idézet - TelekiPál:
Nem teljesen ide tartozik, de ezt a képet úgy "megphotoshoppol nám", hogy Hetfield a tömegbe hány XDD

képletesen már jópárszor megtette a zenekar, mármint a tömegbe hányást (st. anger, lulu)
Idézet
 
 
#2 Venomádi 2012-01-09 15:04
Tehát semmi extrát és semmi újat nem várhatunk. Vagy még rosszabb lesz. Szerintem egyetlen logikus lépés lett volna ennek a bandának, ha abbahagyják a Fekete album után mindenki máshol kolbászolna, mert szerintem kiirtak magukból mindent, meg most őszintén egy Metallica névtől már ki vár bármit is? Nincs már hova bizonyítaniuk, viszont valahogy nem érzékelték hogy már jócskán a ló túloldalán vannak.
Idézet
 
 
+5 #1 TelekiPál 2012-01-09 13:17
Nem teljesen ide tartozik, de ezt a képet úgy "megphotoshoppol nám", hogy Hetfield a tömegbe hány XDD
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.